Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Op zoek naar vliegende herten in Milsbeek

De midzomer geeft altijd een bijzonder sfeertje. De dagen zijn lang en de natuur bruist van het leven. Daarom organiseert Natuurmonumenten op donderdagavonden 21 en 28 juni en zaterdagavond 23 juni avondwandelingen op de Sint-Jansberg.

 

 

Deze avonden staan garant voor een unieke beleving. Op warme zomeravonden gebeurt er iets bijzonders in de bossen: de vliegend herten komen tevoorschijn.

 

 

We gaan op zoek naar deze spectaculairste en grootste insecten van Europa. Overdag houden deze grote kevers zich schuil, veelal tussen de begroeiing of in de strooisellaag. Zodra de avond valt, gaan vooral de mannetjes op pad, op zoek naar een vrouwtje dat ergens hoog in een boom zit. De mannetjes kunnen wel bijna negen centimeter groot worden.

 

 

Toch laat het vliegend hert zich niet zo maar ontdekken. De kever leeft in oude eikenbossen met veel dood hout. Het vliegende hert is erg zeldzaam. Wil je meer weten over het vliegend hert en hem in het echt bewonderen? Ga dan met ons mee! De boswachter vertelt je alles over de leefwijze en de habitat van het vliegend hert.

 

 

Unieke ervaring

Zodra het laatste schemerlicht verdwijnt, gebeurt er nog iets magisch in het bos.

 

 

Maar wat dat is, houden we nog even geheim. Het maakt de avond helemaal compleet, gegarandeerd een unieke ervaring!

 

 

Praktische informatie

 

 

We vertrekken om 20.30 uur vanaf parkeerplaats bij eethuis De Diepen, Zwarteweg 60 in Milsbeek. Graag een kwartier van tevoren aanwezig.

 

 

De wandeling duurt tot ongeveer 22.30 uur. Er kunnen maximaal 20 mensen mee. Wil je ook mee? Meld je dan aan via natuurmonumenten.nl. Deelname kost 7 euro per persoon. Niet-leden betalen 10 euro per persoon. Nog geen lid van Natuurmonumenten? Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!

 

 

Foto: Gerrit Rekers

 

 

Reacties