Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Open Dag Projectteam Lob van Gennep

Gemeente Gennep

Open Dag Projectteam Lob van Gennep

Op zaterdag 30 september kun je deelnemen aan een bijzondere open dag georganiseerd door het projectteam Lob van Gennep. Het doel van deze dag is om mensen kennis te laten maken met de plannen voor dijkversterking en het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit in de regio.

Op zaterdag 30 september kun je deelnemen aan een bijzondere open dag georganiseerd door het projectteam Lob van Gennep. Het doel van deze dag is om mensen kennis te laten maken met de plannen voor dijkversterking en het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit in de regio. Iedereen, jong en oud, is welkom om deel te nemen aan dit evenement.

 

De open dag vindt plaats op meerdere locaties, namelijk Middelaar, Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide, en ook bij de projectlocatie de Pastorie in Milsbeek. Het evenement begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

 

Wat Kun Je Verwachten? Tijdens deze open dag kun je samen met het projectteam en deskundige sprekers op pad gaan. Je kunt wandelingen maken in verschillende dorpen, waarbij je onderweg meer te weten komt over de plannen voor dijkversterking en andere interessante informatie over de natuur en cultuur in de regio.

 

Een bezoek aan de Pastorie in Milsbeek is ook de moeite waard. Hier kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf een dijk bouwen en de bodem onderzoeken met een speciale truck. Terwijl je geniet van hapjes en drankjes, zal het projectteam meer vertellen over het dijkversterkingsproject en de bredere aanpak van waterveiligheid in Limburg.

 

In elk van de vier dorpen kun je deelnemen aan een speciale wandeling:

 

  • Middelaar: Verken de plannen voor het dorpshart en wandel door de uiterwaarden langs de Maas
  • Milsbeek: Maak een wandeling door Landgoed Bloemendal De Bulten, waar wordt gewerkt aan een verborgen waterkering
  • Ottersum: Ontdek hoe dijkversterking zorgt voor een betere verbinding tussen Ottersum en het Niersdal
  • Ven-Zelderheide: Leer meer over de historische waarde van dit gebied

 

Als je mee wilt doen, kun je je aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website. Je ontvangt een e-mail zodra de inschrijving voor de wandelingen begint.

 

Foto: facebook.com/LobvanGennep

 

 

Verwant

Milsbeek

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP...

Sport

VIOS/SPES behaalde een 14-11 overwinning op Oranje Wit na een vlotte start met een 4-0 voorsprong, gevolgd door een periode van gelijkspel. Coach Niels...

Sport

Korfbalverenigingen VIOS/SPES hebben na een jaar van succesvolle samenwerking besloten dat al hun teams voortaan in zwarte tenues spelen, dankzij de steun van sponsoren...

Ottersum

VIOS organiseert jaarlijkse bloemenactie in Ottersum op 29 september, met prachtige astromeria's en gerbera's te koop voor € 5,50 per bos. De vereniging hoopt...