Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Paddenstoelen plukken? Pas op!

Het paddenstoelenseizoen is weer begonnen. Voor sommigen hét moment om het bos in te gaan op zoek naar eekhoorntjesbrood. Maar let op: er zijn ook giftige paddenstoelen. In Milsbeek is bijvoorbeeld de kleverige knolamaniet gevonden.

 

 

Fataal

 

 

Buiten het feit dat het een boete kan opleveren van de boswachter, kan het eten van de paddenstoelen voor ernstige gezondheidskwalen zorgen. Er groeien genoeg soorten in ons land die behoorlijk giftig kunnen zijn. Zo is het opeten van de kleverige knolamaniet levensgevaarlijk en kan leiden tot ernstige leverschade. Je moet iemand naar het ziekenhuis voor een behandeling, alleen dan kan de schade beperkt blijven. Als je dit niet doet, kan de leverschade zelfs fataal zijn.

 

 

Verboden

 

 

De groene knolameniet ziet er wellicht niet zo gevaarlijk uit, maar dat is nu juist de valkuil. Er zijn nog veel meer paddenstoelen die een gevaar voor de gezondheid kunnen zijn. Het onschuldig uitziende bundelmosklokje is bijvoorbeeld erg giftig. Giftige paddenstoelen herkennen is niet alleen lastig, paddenstoelen plukken valt ook onder de Stroperijwet en is daarmee verboden.

 

 

#GennepGezien

 

 

Paddenstoelen fotograferen is natuurlijk geen probleem, graag zelfs! Vergeet je plaatjes niet te mailen naar redactie@Gennep.News!

 

 

Jouw foto in #GennepGezien?
Mail: redactie@Gennep.News!

Geplaatst door Gennep News op Zaterdag 17 oktober 2020

 

 

Reacties