Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

De Drie Parels Van Milsbeek

Kerstmis

Parels in (en van) Milsbeek

Zaterdag 17 december vond de Selfmade Kerstfair in Milsbeek plaats. Ondanks de venijnige kou was dat geen enkele reden voor de zussen Coenen, Mario, Nicole en Lian, oorspronkelijk uit Ottersum, de drie organisatoren, de parels, van de kerstfair. Bekijk de foto’s en meer informatie op Gennep.News.

Zaterdag 17 december vond de Selfmade Kerstfair in Milsbeek plaats. Ondanks de venijnige kou was dat geen enkele reden voor de zussen Coenen, Mario, Nicole en Lian, oorspronkelijk uit Ottersum, de drie organisatoren, de parels, van de kerstfair.

 

 

De Drie Parels Van Milsbeek

 

 

Het pad met romantische fakkels leidde je naar de plek. Je waande je echt op een intieme kleine kerstmarkt à la Anton Pieck, of Charles Dickens. Klein, fijn, en heel persoonlijk. Iedereen kende elkaar, en iedereen werd heel warm welkom geheten. En zo leek er een sprookje over De Drie Parels Van Milsbeek te ontstaan.

 

 

Werkelijk letterlijk alles wat uitgestald was en te koop werd aangeboden was door de zussen zelf gemaakt. Kerstpoppetjes met baardjes of vlechtjes, kerst decoratie hangers, kerstkransen waren tegen kleine prijzen te verkrijgen. Maar ook suiker gepoederde wafels en heerlijk warme Glühwein en jezelf opwarmen bij de grote vuurschaal werden aangeboden. Daar stonden de mannen elkaar sterke verhalen te vertellen. Enkele artikelen zoals de houten kerststerren waren door hen gemaakt.

 

 

 

 

Ga iets ondernemen!

 

 

Dat was wat de arts van Lian haar had aangeraden. Lian heeft chronische pijn. Dat is niet zomaar een tijdje langer pijn hebben, maar heftige pijn die je leven gaat overheersen als je er niet mee leert omgaan. Medisch gezien is het een ziekte, geen kwaaltje. En juist door met alle wil die je verzamelt, kun je proberen die afleiding te creëren om de pijn tijdelijk te parkeren naar de achtergrond.

 

 

Dus zo pakte Lian het idee op om vooral kerststukken in elkaar te zetten, en al het mogelijke wat er verder mee te maken had. De zussen herbruikten alle mogelijke spullen die je maar kon voorstellen. Een kabouter met een jeans muts? Ja hoor! Vulmiddelen van kussens, resten wol voor de kerstkaboutertjes. Alles wat maar bruikbaar was. En het werd een waar succes, De drie zussen waren zelf onder de indruk over de enorme verkoop van hun artikelen.

 

 

Om in deze magische kerstsfeer te blijven, Milsbeek heeft drie prachtige parels die je niet voorbij wilt laten gaan.

 

 

Verwant

Gennep

Zondag verzamelde de gemeenschap van Gennep zich bij het Vrijheidsplein, gelegen aan de imposante Highlanderbrug, om een belangrijke mijlpaal te herdenken: de bevrijding van...

Sport

VIOS/SPES' A1 en B1 teams domineren de zaalcompetitie met minimale verliespunten, verzekeren zich vroegtijdig van play-off plekken voor het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal. Met sterke...

Sport

Niels Schallenberg en Man-Kit Chan vormen het nieuwe trainersduo bij VIOS/SPES, waar ze samen de eerste selectie zullen leiden. Isa Arts en Harald van...

Milsbeek

De lancering van de verkoop van fase 2 van Vallei van Milsbèk markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van deze nieuwe woonwijk. Met...