Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Presentatie boek ‘De minse op De Milsbèk’

De Stichting Cultuurbehoud Milsbeek heeft meerdere boeken uitgegeven. Na het boek ‘Boerelèève op de Milsbèk’ is besloten een boek uit te brengen over Milsbeekse families, als een vervolg op het boek ‘De alde Milsbèk’. De titel van het boek is ‘De minse op de Milsbèk’.

 

 

Als leidraad voor het boek is een lijst gebruikt van huiseigenaren die kort voor de evacuatie op de Milsbeek woonden. De leden van de Werkgroep Historie Milsbeek hebben van elk gezin mensen in en buiten Milsbeek benaderd om foto’s en informatie te verzamelen.

 

 

In totaal worden meer dan 160 Milsbeekse gezinnen opgenomen in het boek.

 

 

Per gezin beschrijven we de samenstelling van het gezin, de voorouders van het echtpaar en de geschiedenis van de woning. Tevens zal het boek algemene historische informatie geven over de diverse Milsbeekse gebieden.

 

 

 

 

Vanwege de grote hoeveelheid informatie en foto’s is besloten het boek in twee delen te publiceren. Het eerste deel zal ongeveer 90 Milsbeekse families beschrijven van de Driekronen en het aangrenzende deel van de Rijksweg, van de Onderkant, Oudedijk en Potkuilen, van de Zwarteweg en de Sint-Jansberg en van de Langstraat. Dit deel zal eind 2017 gepubliceerd worden. Het tweede deel zal de overige Milsbeekse gezinnen beschrijven en zal waarschijnlijk in 2019 verschijnen.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2014799792096596

 

 

Deel I van ‘De minse op de Milsbèk’ omvat ruim 260 pagina’s. De tekst is fraai geïllustreerd met foto’s. Het boek heeft formaat A4 met harde kaft en is gedrukt in fullcolour. De meeste foto’s hebben een sepia kleur met een oude uitstraling.

 

 

Het boek ‘De minse op de Milsbèk’ zal op zondag 19 november gepresenteerd worden in Het Trefpunt te Milsbeek door Stichting Cultuurbehoud Milsbeek. De presentatie is live te volgen via de Facebook van GennepNews.

 

 

Kijk voor meer informatie de website cultuurbehoudmilsbeek.nl.

 

 

Reacties