Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Rotonde tussen Milsbeek en Ottersum krijgt informatiebord

De sculptuur van cortenstaal op de rotonde tussen Milsbeek en Ottersum staat er al sinds januari van dit jaar. Om praktische redenen is het er nooit van gekomen het beeld officieel te onthullen. Maar op zaterdagochtend 9 september om 11.00 uur, op de eerste dag van de jaarlijkse Open Monumentendagen, wordt nabij het markante object een informatiebord geplaatst.

 

 

Dat is een goede aanleiding om zowel het kunstwerk als de eens zo trotse burcht waarop het is geïnspireerd, de aandacht te geven die zij verdienen.

 

 

De sculptuur verwijst naar de resten van het nabijgelegen roemrijke Genneperhuys. Het zijn drie geabstraheerde elementen die een vesting symboliseren gelegen op een motte (aarden heuvel): een donjon, een vestingpoort en een trapgevel van een kasteelmuur. De beukenhaag vormt het zogenaamde kroonwerk.

 

 

 

 

Initiatiefnemer en ontwerper van het object is de heer Ysbrandt Roovers, eigenaar-bewoner van het kasteel Huis Heijen. De sculptuur kon worden gerealiseerd dankzij inspanningen van de Federatieve Stichting Platform Cultuurhistorie Maas en Niers en financiele bijdragen van ondermeer de gemeente Gennep en Hopmans Auto- en Bandentechniek BV in Heijen.

 

 

Tijdens de onthulling van het informatiebord zullen wethouder Peter Lucassen en initiatiefnemer Ysbrandt Roovers het woord voeren. De organisatie is in handen van het Platform Cultuurhistorie.

 

 

Reacties