Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Schaken of dammen in de Huiskamer Milsbeek

Donderdag 1 november jl. werd de Huiskamer in Milsbeek officieel geopend door wethouder Rob Peperzak. Destion’s Wilbert Pothof bracht als cadeau een schaakspel mee. Een spontane reactie: ‘Is dat niet heel moeilijk?’

 

 

Door: Anieta Janssen, foto’s: Jan Tomasila

 

 

Het heeft zoals alles ook een keerzijde: het dambord. Een andere maar geheel niet mindere discipline. Dan lijkt de herkenbaarheid en de essentie van de huiskamer heel reëel. Een ontmoetingsplek met voor elk wat wils.

 

 

 

 

Voorzitter Sarine van der Klis van Stichting BLOM refereert aan de open dag van de Huiskamer op 7 oktober jl. waarop belangstellenden konden komen kijken. Ook naar de onthulling van de naam; ‘t Snepke. En de verrassende, massale opkomst van wel 400 mensen.

 

 

’t Snepke op de Milsbèk

 

 

Sinds die dag zijn er elke dag bezoekers. Voor de koffie en een gezellig praatje. Ook tweewekelijks de vrijdag samen eten wordt goed bezocht.

 

 

Er zijn door de vrijwilligers georganiseerde activiteiten, maar er wordt ook een beroep gedaan op ideeën van bezoekers. Ze zijn meer dan welkom. BLOM staat voor Bevordering Leefbaarheid Ouderen Milsbeek. Sarine van der Klis:

 

 

De Huiskamer is voor en van iedereen. Maar in de praktijk spreekt het vooral ouderen aan.

 

 

Verder benadrukt ze dat de Huiskamer beslist geen concurrentiepositie wil innemen ten opzichte van andere actieve partijen in het dorp als de KBO en de Zonnebloem.

 

 

We willen een laagdrempelige inloop zijn en geplande activiteiten afstemmen met andere organisaties.

 

 

Derde spreker is Wilbert Pothof, directiebestuurder van Destion, duidelijk verheugd in de realisatie van dit project.

 

 

Een initiatief van wederzijds vertrouwen en samenwerking, voldoende middelen en vrijwilligers.

 

 

Hij doelt op de samenwerking met initiatiefnemers en de gemeente Gennep.

 

 

De Huiskamer gaat in de verhuur voor het symbolische bedrag van 1 euro per maand, maar ook de aanpalende appartementen kunnen qua huur dat niet compenseren,

 

 

bevestigt Pothof.

 

 

Huiskamer Ottersum

 

 

Destion heeft in Ven-Zelderheide, nu in Milsbeek en gaat in Heijen een Huiskamer realiseren. Er is nog een vierde kern in de gemeente Gennep, Ottersum, waar behoefte blijkt te zijn aan een dergelijk project, een Huiskamer.

 

 

Destion verklaart dat zij geen grondpositie in deze vraag heeft en dus niet kan bouwen zoals in ’t Ven, de Milsbeek en Heijen. Voor gewone mensen misschien niet te begrijpen. Dit is allemaal dezelfde gemeente Gennep.

 

 

Schaken of dammen, welke zetten moeten zij doen?

 

 

Reacties