Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Schoorsteenonderzoek
Steenfabriek Milsbeek

Milsbeek

Schoorsteenonderzoek van start

Op 22 mei 2024 begon het schoorsteenonderzoek bij de voormalige steenfabriek in Milsbeek, uitgevoerd door Lob van Gennep. Het onderzoek richt zich op trillingsgevoeligheid en inspectie van de bouwkundige staat, met belangrijke implicaties voor het ontwerp van de dijk en woningbouw in het gebied.

Op 22 mei 2024 begon het schoorsteenonderzoek bij de voormalige steenfabriek in Milsbeek, uitgevoerd door Lob van Gennep. Dit onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Lob van Gennep, heeft tot doel vast te stellen of de schoorsteen gevoelig is voor trillingen. Tevens wordt de staat van het bouwwerk geïnspecteerd.

 

Bij La Brique in Milsbeek staat de schoorsteen als een soort historisch monument te midden van een nieuwe woonwijk, als enige overgebleven restje van de vermaarde steenfabriek.

 

Het buurtcomité Bloemenstraat had grootse plannen voor een bezoekerscentrum en een hip horecaparadijs, maar dat liep natuurlijk anders. Niemand wilde in zee gaan met een verlaten bouwval. Beetje jammer.

 

Het lijkt erop dat het verleden van de steenfabriek niet zo eenvoudig te integreren is in hedendaagse plannen.

 

Schoorsteenonderzoek

 

De resultaten van dit onderzoek zijn relevant voor het ontwerp van de dijk in het gebied. Aangezien de schoorsteen zich bevindt in de zone waar de dijk wordt verplaatst en woningen zullen worden gebouwd, hebben de bevindingen invloed op de planning en uitvoering van dit project.

 

Na het veldwerk zullen aanvullende analyses worden uitgevoerd door het onderzoeksbureau. Verdere informatie over de resultaten zal worden gedeeld via de website van Lob van Gennep zodra deze beschikbaar is.

 

Column: Sloopkogel

 

Verwant

Gemeente Gennep

Op 1 januari 2024 had 30,6% van de woningen in Gennep energielabel A. Slechts 6,2% had energielabel F of G. Gemiddeld heeft een woning...

Sport

VIOS/SPES 1 heeft zich overtuigend geplaatst voor de NK finale dameskorfbal. Ook de A1 en B1 teams strijden mee. De finale vindt plaats op...

Ooievaars

Twee ooievaarskuikens in Ottersum zijn geringd en geadopteerd door dorpsgenoten. De ringen, betaald door Nèvan Schoofs en Marja en Jan Peters - Nas, dragen...

Sport

VIOS/SPES verliest in de laatste seconden de bekerfinale tegen Be Quick. Na een sterke eerste helft gaven ze een voorsprong weg. Zondag spelen ze...