Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Schutters-Gilde Pullen Feest 2.0 een Groot Succes

Milsbeek

Schutters-Gilde Pullen Feest 2.0

Milsbeek heeft opnieuw reden tot feestvieren, want het Schutters-Gilde Pullen Feest heeft voor de tweede keer plaatsgevonden en wat een geweldig succes was het! Het idee voor dit feest is ontstaan bij Grad en Josè Derks, twee enthousiaste leden van het schuttersgilde, toen zij een aantal originele gildepullen uit 1969 ontdekten.

Milsbeek heeft opnieuw reden tot feestvieren, want het Schutters-Gilde Pullen Feest heeft voor de tweede keer plaatsgevonden en wat een geweldig succes was het! Het idee voor dit feest is ontstaan bij Grad en José Derks, twee enthousiaste leden van het schuttersgilde, toen zij een aantal originele gildepullen uit 1969 ontdekten.

 

Deze unieke keramische pullen waren destijds handgemaakt door De Olde Kruyk in Milsbeek ter ere van het 500-jarig bestaan van het Schutters-Gilde.

 

Met het oog op het aanstaande 555-jarig jubileum van het gilde in het volgende jaar, besloten Grad en Josè dat het tijd was om iets speciaals met de pullen te doen. En wat een succesvol idee is het gebleken! Na de tweede editie van dit feest lijkt het erop dat het een jaarlijkse traditie zal worden die niet gemist kan worden.

 

Op dit supergezellige feest wordt werkelijk alles gedronken uit de originele gildepullen van 1969. Het is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van het gilde en een viering van de verbondenheid tussen de leden. Maar dat is niet alles – er zijn ook andere tradities in ere hersteld! Een van de hoogtepunten van de avond is de historische Gildebroeder-en zusterdronk. In een grote kring drinken de gildebroeders en zusters, onder begeleiding van de aanstekelijke klanken van “Trink, Trink Bruederlein Trink,” een grote bierpul tot de laatste druppel leeg.

 

Overigens is die tinnen bierpul in 1968 geschonken aan het schuttersgilde door de voormalige burgemeester van Gennep, de heer Eric Berger. Op deze bijzondere avond worden er ook foto’s en films getoond van het gilde door de jaren heen, waardoor iedereen kan genieten van de rijke historie en de mooie momenten die het gilde heeft beleefd.

 

Het Schutters-Gilde Pullen Feest is niet alleen geliefd bij de oudere generatie, maar ook bij de jongere garde binnen het schuttersgilde. Het evenement heeft een vaste plek gekregen op de agenda van alle leden, en terecht! De sfeer is altijd fantastisch en de verbondenheid tussen de gildebroeders en -zusters is voelbaar.

 

Noteer alvast de datum voor volgend jaar, want op 20 april 2024 zal de derde editie van het Schutters-Gilde Pullen Feest plaatsvinden. Het belooft opnieuw een onvergetelijke avond te worden vol gezelligheid, tradities en het delen van mooie herinneringen. Zorg ervoor dat je erbij bent om de unieke gildepullen uit 1969 te bewonderen en samen te proosten op de lange geschiedenis van het Schutters-Gilde.

 

Verwant

Gennep

In 1973 opende 't Trefcentrum in Gennep, een jongerencentrum dat vrijheid en vernieuwing omarmde. In 2023 organiseren voormalige bezoekers een reünie om de herinneringen...

Milsbeek

Onlangs vond de jaarvergadering van het Schuttersgilde Sint Lambertus in Milsbeek plaats. Naast de gebruikelijke agendapunten en terugblikken op een prachtig Gildejaar kreeg deze...

Gennep

Op zondag 8 januari was het na lange tijd weer zover: het nieuwjaarsconcert van harmonie Unitas et Fidelitas in Gennep. Het was het goed...

Gemeente Gennep

In 1973 werden deze drie dorpen samengevoegd tot één gemeente, en ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum worden er in alle hoeken van Gennep...