Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

Schuttersplein op de schop

Van lelijk eendje naar mooie zwaan, Milsbeek kent geen enkele twijfel. De plannen voor de herinrichting van het Schuttersplein zijn hard nodig. In het dorpshart moet je sfeer en gezelligheid kunnen vinden, geen auto’s.

 

 

Oostblokplein

 

 

Het Oostblokplein is al jaren een doorn in het oog van de Milsbekenaren. In 2011 kwam het plein al aan de orde bij het opstellen van het dorpsontwikkelingsplan. De gemeente zag eigenlijk ook wel in dat er iets moest gebeuren, maar er was geen geld voor. Nu trekt de gemeente Gennep wel de buidel om de saaie stenen vlakte om te toveren tot een echt plein voor en door Milsbeek. Omringd door passende bomen, mooie verlichting en inclusief uitnodigende zitjes.

 

 

Ontwerptekening Schuttersplein en Schoolstraat, Milsbeek

 

 

Afvoer

 

 

De straten worden ingericht als 30-kilometerzone, de parkeervakken worden aangepast en er komen aparte rioolsystemen voor regenwater en vuilwater. Gemeente Gennep zorgt daarmee voor een betere leefbaarheid, verkeersveiligheid en, zeker niet onbelangrijk in Milsbeek: de afvoer van water. De werkzaamheden worden uitgevoerd door AVG Wegenbouw.

 

 

 

 

Reacties