Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Sint Jansberg Pieterpad

Milsbeek

Sint Jansberg geschrapt uit Pieterpad

De populaire wandelroute Het Pieterpad is sinds enkele dagen verlegd. De nieuwe route loopt via Emmerik, Kleef en het Reichswald maar biedt in vergelijking met het oude traject Millingen-Milsbeek minder aantrekkelijke landschappen, met veel rechte stukken en weinig bezienswaardigheden. Meer informatie op Gennep.News.

De populaire wandelroute Het Pieterpad is sinds enkele dagen verlegd. De nieuwe route loopt via Emmerik, Kleef en het Reichswald maar biedt in vergelijking met het oude traject Millingen-Milsbeek minder aantrekkelijke landschappen, met veel rechte stukken en weinig bezienswaardigheden.

 

 

De oorzaak van de verlegde route is dat Kievits Veerdiensten het heen en weer krijgt van de gemeenten Berg en Dal en Zevenaar. Pas in april gaat het bedrijf weer varen tussen Millingen en Pannerden, of er moet voor die tijd toch een akkoord komen. Het is dus nog onduidelijk of de nieuwe route tijdelijk of definitief is.

 

 

 

 

Voor wandelaars is de verlegde route frustrerend. Waar de oude etappes Millingen-Groesbeek en Groesbeek-Gennep landschappelijke hoogtepunten kennen als de Duivelsberg, het Groesbeekse bos en de Sint Jansberg, is het in Duitsland zoeken naar markante punten onderweg.

 

 

Sint Jansberg

 

 

De Sint Jansberg is een sprookjesachtig landgoed dat Pieterpadlopers niet graag overslaan. De kans dat je hier een ree spot is groot! Je wandelt in dit natuurgebied via de kronkelpaden over de heuvels en langs de mooie weilanden. Aan de voet van de Sint Jansberg, bij Eethuis De Diepen, lag vroeger een moerasgebied. Deze moerassen zijn inmiddels ontgonnen, ingepolderd en hebben een nieuwe bestemming gekregen.

 

 

 

 

Pieterpad

 

 

Voor degenen die het Pieterpad nog niet kennen: het Pieterpad is een toeristische tocht van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg in Maastricht, of andersom. Het is genoemd naar de Heilige Petrus, de patroonheilige van de pelgrims.

 

 

Dwars door Gennep

 

 

Verwant

Gennep

Zondag verzamelde de gemeenschap van Gennep zich bij het Vrijheidsplein, gelegen aan de imposante Highlanderbrug, om een belangrijke mijlpaal te herdenken: de bevrijding van...

Sport

VIOS/SPES' A1 en B1 teams domineren de zaalcompetitie met minimale verliespunten, verzekeren zich vroegtijdig van play-off plekken voor het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal. Met sterke...

Sport

Niels Schallenberg en Man-Kit Chan vormen het nieuwe trainersduo bij VIOS/SPES, waar ze samen de eerste selectie zullen leiden. Isa Arts en Harald van...

Heijen

Honden hebben een buitengewoon talent voor snuffelen, en laten we eerlijk zijn, wie kan ze dat kwalijk nemen? Voor onze harige vrienden is snuffelen...