Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Sint Jansberg Pieterpad

Milsbeek

Sint Jansberg geschrapt uit Pieterpad

De populaire wandelroute Het Pieterpad is sinds enkele dagen verlegd. De nieuwe route loopt via Emmerik, Kleef en het Reichswald maar biedt in vergelijking met het oude traject Millingen-Milsbeek minder aantrekkelijke landschappen, met veel rechte stukken en weinig bezienswaardigheden. Meer informatie op Gennep.News.

De populaire wandelroute Het Pieterpad is sinds enkele dagen verlegd. De nieuwe route loopt via Emmerik, Kleef en het Reichswald maar biedt in vergelijking met het oude traject Millingen-Milsbeek minder aantrekkelijke landschappen, met veel rechte stukken en weinig bezienswaardigheden.

 

 

De oorzaak van de verlegde route is dat Kievits Veerdiensten het heen en weer krijgt van de gemeenten Berg en Dal en Zevenaar. Pas in april gaat het bedrijf weer varen tussen Millingen en Pannerden, of er moet voor die tijd toch een akkoord komen. Het is dus nog onduidelijk of de nieuwe route tijdelijk of definitief is.

 

 

 

 

Voor wandelaars is de verlegde route frustrerend. Waar de oude etappes Millingen-Groesbeek en Groesbeek-Gennep landschappelijke hoogtepunten kennen als de Duivelsberg, het Groesbeekse bos en de Sint Jansberg, is het in Duitsland zoeken naar markante punten onderweg.

 

 

Sint Jansberg

 

 

De Sint Jansberg is een sprookjesachtig landgoed dat Pieterpadlopers niet graag overslaan. De kans dat je hier een ree spot is groot! Je wandelt in dit natuurgebied via de kronkelpaden over de heuvels en langs de mooie weilanden. Aan de voet van de Sint Jansberg, bij Eethuis De Diepen, lag vroeger een moerasgebied. Deze moerassen zijn inmiddels ontgonnen, ingepolderd en hebben een nieuwe bestemming gekregen.

 

 

 

 

Pieterpad

 

 

Voor degenen die het Pieterpad nog niet kennen: het Pieterpad is een toeristische tocht van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg in Maastricht, of andersom. Het is genoemd naar de Heilige Petrus, de patroonheilige van de pelgrims.

 

 

Dwars door Gennep

 

 

Verwant

Sport

Op 14, 15 en 16 maart organiseren korfbalverenigingen Spes en VIOS ‘open’ korfbaltrainingen voor kinderen van groep 2 tot en met groep 6. Jongens...

Sport

Op zondag 6 maart 2023 heeft VIOS/SPES A2 het kampioenschap behaald in de eerste klasse van de korfbalcompetitie. De beslissende wedstrijd tegen Dakos A1...

Gennep

Op zaterdag 8 april 2023 organiseert de Stichting Vrienden van Norbertus in Gennep de Norbertus Wandeltocht. Het is een mooie gelegenheid om het prachtige...

Milsbeek

Bart Ebbers, een voormalig speler van NEC, zal overstappen van De Treffers naar OSS'20. De 21-jarige voetballer uit Milsbeek heeft een contract getekend bij...