Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Slachtoffers Tweede Wereldoorlog herdacht

Maandagavond 4 mei heeft burgemeester Willibrord van Beek op gepaste wijze de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Vanwege het coronavirus werden de publieke herdenkingen in Milsbeek en in Gennep afgelast.

 

 

Milsbeek

 

 

Samen met Oscar Huizinga, voorzitter van het 4 mei comité Milsbeek, bracht burgemeester Van Beek een bezoek aan het burgermonument in Milsbeek, waar hij namens de gemeente een krans legde. Vervolgens hielden zij twee minuten stilte op het militair ereveld in Milsbeek. Daar legden zij een krans voor de gevallen militairen.

 

 

 

 

Gennep

 

 

Samen met Theo Kersten, vrijwilliger van het burgerinitiatief, bracht burgemeester Van Beek een bezoek aan het Vrijheidsplein in Gennep. Daar werd een krans bij het monument de Barmhartige Samaritaan gelegd en een bloemstuk bij het Indië-monument.

 

 

 

 

Opdat wij niet vergeten

 

 

Burgemeester Van Beek vindt het belangrijk dat we de slachtoffers blijven herdenken:

 

 

Het is een bijzondere tijd, waarin wij ervaren hoe het is om minder van onze vrijheid te kunnen genieten. Velen hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog de vrijheid, waarvoor werd gevochten, niet meer mogen ervaren. Vandaag staan we stil bij deze slachtoffers en herdenken we hen samen, maar op afstand.

 

 

Bevrijdingsdag op TVL TV

 

 

Foto’s: Paul ten Broeke

 

 

Reacties