Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Sovereign’s Medal for Volunteers voor Alice van Bekkum

Alice van Bekkum (71) uit Milsbeek heeft zaterdag een hoge Canadese onderscheiding ontvangen. De voorzitter van Faces to Graves kreeg de Sovereign’s Medal for Volunteers opgespeld door Julie Payette, gouverneur-generaal van Canada, aan boord van het Canadese fregat HMCS St.John’s.

 

 

Het fregat was in Vlissingen vanwege de herdenking van de Slag om de Schelde. De herdenking vormde de start van het jubileumjaar 75 jaar Vrijheid.

 

 

 

 

 

 

Alice van Bekkum

 

 

Alice is oprichtster van stiching ‘Faces to Graves’, waar ze gesneuvelde militairen weer een gezicht geeft door hun foto’s en levensverhalen te verzamelen. Ze is initiatiefneemster van diverse monumenten en herdenkingsbijeenkomsten ter nagedachtenis aan Canadese militairen en zette haar huis open voor oorlogsveteranen die de bevrijding van Nederland wilden vieren.

 

 

 

 

In het verleden was Alice ook voorzitter van de Pastorale werkgroep van de Protestantse gemeente Gennep en redactielid van buurtvereniging ‘De Sprokkelaars’. In 2016 is zij benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

 

 

Reacties