Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

’t Snepke op de Milsbèk

Zondag 7 oktober was er van 11.00 tot 15.00 uur de Open Dag van de Huiskamer aan de Plateel 28 in de Milsbeek en het was er druk, gezellig druk, heel erg druk, mensen bleven binnenstromen.

 

 

Door Anieta Janssen van GennepNews

 

 

Naast de officiële opening gepland op 1 november voor de officiële instanties was dit de gelegenheid om te komen kijken voor de mensen van de Milsbeek, de minse op de Milsbèk. En dat deden ze massaal.

 

 

De huiskamer is vanaf maandag 8 oktober de werkdagen geopend van 13.30 tot 17.00 uur en voor iedereen toegankelijk. Maar spreekt vooral de oudere mensen, die aan langer zelfstandig wonen doen, aan. Ze waren ruim vertegenwoordigd veelal met andere generaties, hun (klein)kinderen.

 

 

Sarine van der Klis, voorzitter van ‘BLOM’ Bevordering Leefbaarheid Ouderen Milsbeek:

 

 

We zijn met 35 vrijwilligers. Lijkt veel, maar niet iedereen wil elke week een middag ingeroosterd worden en er zijn ook andere werkzaamheden als de tuin, onderhoud en schoonmaak.

 

 

Op een deur hangt de planning van activiteiten.

 

 

Snepke Milsbeek

 

 

Een oudere bezoekster verzucht;

 

 

Tegen de tijd dat ik thuis ben, ben ik dat alweer vergeten.

 

 

Er wordt nagedacht over waar dat activiteitenprogramma nog meer bekend gemaakt kan worden. Bijvoorbeeld bij de plaatselijke middenstand. En hoe mensen die ondanks de smaakvol en rollator- en rolstoelvriendelijk ingerichte huiskamer toch nog drempelvrees hebben voor een bezoek bereikt kunnen worden. Sarine van der Klis:

 

 

We hebben nauw contact met de vrijwilligers van de Zonnebloem in Milsbeek, zij kennen en komen bij veel ouderen.

 

 

Naast de gewone inloop voor een praatje bij de koffie zijn er georganiseerde acties waar men zich voor moet inschrijven, zoals één keer in de twee weken de vrijdag: gezamenlijk eten. Dit in verband met de boodschappen en het aantal te bakken gehaktballen. Janneke Ravensbergen, activiteiten coördinator:

 

 

Verder willen we graag dat bezoekers met eigen ideeën komen voor de invulling van de middagen.

 

 

De huiskamer moet van en voor iedereen worden. En beschikt ook over een ophaal- en thuisbrengservice via telefoonnummer 0485-218303.

 

 

Terwijl een bezoeker een vogelhuis naar het terras achter brengt, gaat bijna iedereen naar de voorkant voor de onthulling van de uitgekozen naam van de huiskamer. Voorzitter Sarine van der Klis doet het woord.

 

 

Snepse Siep

 

 

Er waren een vijftal inzendingen die bijna allemaal verwezen naar de geschiedenis van de locatie van deze huiskamer. Vroeger stond er in dit gebied tussen de Zwarteweg en de Langstraat een boerderij/herberg van Jan Peters, de Snep. Het werd de bijnaam van zijn familie. En ook van het daar gelegen ven de Snepse Siep.

 

 

Een spontane reactie ‘Daar hebben we vroeger veel geschaatst’ krijgt veel bijval.

 

 

Dan wordt de naam van de huiskamer onthuld door twee Milsbeekse inwoonsters: ’t Snepke.

 

 

En neemt Martien Holthuysen van Stichting Cultuurbehoud Milsbeek mensen mee voor een historische wandeling door het gebied waar de huiskamer van Milsbeek is geopend.

 

 

De huiskamer in Milsbeek is open

 

 

Reacties