Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

‘Verbindingsweg Milsbeek’

In de vergadering van 8 november heeft de gemeenteraad ingestemd met het bestemmingsplan Verbindingsweg Milsbeek. De Verbindingsweg vormt een rechtstreekse verbinding tussen de Ringbaan in Milsbeek en de N271.

 

 

Met de aanleg van de Verbindingsweg zet de gemeente een eerste stap naar een duurzame totaaloplossing voor het weren van doorgaand verkeer in de dorpskernen Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide.

 

 

 

 

Zwarteweg

 

 

Het gemotoriseerd verkeer rijdt in de nieuwe situatie zoveel mogelijk via de Verbindingsweg. Daardoor neemt het verkeer op de Zwarteweg in Milsbeek af tot een hoeveelheid die past bij een normale woonstraat. De Zwarteweg wordt daardoor veiliger voor wandelaars en fietsers. Daarnaast komt er voor wandelaars een pad langs de Ringbaan, tussen Ebbekamp en de Zwarteweg.

 

 

Verbindingsweg Milsbeek

 

 

Landschap

 

 

Aan beide zijden van de weg komt er in totaal ruim 81.000m2 natuur, die past bij de omgeving. Hierdoor valt de nieuwe verbinding zoveel mogelijk weg in het omringende landschap. De raad heeft bepaald dat die zogeheten landschappelijke inpassing klaar moet zijn bij de ingebruikname van de weg. De aanleg van de Verbindingsweg kan volgens planning starten in het derde kwartaal van 2022. Dit is wel afhankelijk van eventuele beroepsprocedures.

 

 

Reacties