Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

het historische infobord van het Kamp van de Graef van Hoorn is van de radar verdwenen. CultuurBehoud Milsbeek
het historische infobord van het Kamp van de Graef van Hoorn is van de radar verdwenen. CultuurBehoud Milsbeek

Milsbeek

Vermist: Milbseeks infobord

Het historische infobord “Kamp van de Graef van Hoorn” in Milsbeek is vermist en mogelijk als oud ijzer gedumpt. Het kamp speelde een cruciale rol met 800 voetvolk en 500 ruiters. Een dringende oproep aan de gemeenschap wordt gedaan om te helpen bij het terugvinden van het bord.

Het historische infobord aan de Onderkant in Milsbeek van het Kamp van de Graef van Hoorn is van de radar verdwenen. CultuurBehoud Milsbeek slaat alarm en vermoedt dat het bord mogelijk ergens tussen het oud ijzer beland is.

 

Dit infobord, gemaakt van robuust cortenstaal, was een bekend punt langs verschillende routes, waaronder de Archeo-route. De vraag die nu leeft: waar is het gebleven?

 

Kamp van de Graef van Hoorn

 

Het Kamp van de Graef van Hoorn bij Milsbeek kent een rijke geschiedenis. Uit oude verslagen blijkt dat dit strategische punt een cruciale rol speelde in de verdediging. Met twaalf vaandels voetvolk, wat neerkomt op meer dan 800 man, en zes compagnieën ruiters, ongeveer 500 man met hun paarden, werd het kamp goed bemand.

 

Tijdens de Spaanse aanval bij Milsbeek werd de kracht van dit kamp bewezen toen de vijand snel werd afgeslagen. Recentelijk werden bij opgravingen voor de aanleg van een parkeerplaats bij Emons Transport sporen van het kamp blootgelegd, waaronder aardewerk scherven, resten van pijpen en grachten die het kamp in compartimenten verdeelden.

 

 

“Het verdwijnen van dit infobord is niet alleen een verlies voor de geschiedenis van Milsbeek, maar ook voor de gemeenschap die trots is op haar erfgoed. Laten we samen dit stukje historie weer terugbrengen naar waar het hoort!”

 

Bron en foto: facebook.com/cultuuurbehoud.milsbeek

 

Verwant

Milsbeek

Op 21 april organiseert KBO Zomerzon Milsbeek een dans- en luistermiddag met orkest Get Around in MFA Trefpunt. Iedereen is welkom om te genieten...

Culthis

Con Colore, ontstaan na een succesvol optreden in 2011, viert zijn 12½-jarig jubileum bij Parc Buitengewoon. Op 21 april, tijdens de open dag, betovert...

Milsbeek

ONA Milsbeek brengt de komedie Spotgeesten tot leven op 19, 20 en 21 april in het patronaatsgebouw in Milsbeek. Kaartreservering via e-mail wordt aanbevolen...

Gemeente Gennep

Koningsdag in de Gemeente Gennep biedt een scala aan activiteiten voor jong en oud, van Koningsspelen bij SV Vitesse '08 tot rommelmarkten en kleurwedstrijden....