Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Vernieuwde infopanelen in Milsbeek

Vrijdag 29 november 2019 onthulde wethouder Rob Peperzak aan de Bloemenstraat in Milsbeek een van de zes vernieuwde infopanelen. Op dit bord staat ook informatie over het vrijstaande gebouwtje bij de boerderij. Vroeger diende dat als bakhuisje, maar tegenwoordig is er een theehuis in gevestigd.

 

 

Voorzitter Ton Frenken van Cultuurbehoud Milsbeek had reeds verteld dat de oude panelen in een slechte conditie geraakt waren. Het paneel aan de Bloemenstraat staat bij een oude boerderij, die vroeger als pachtboerderij behoorde tot het domein Genneperhuis.

 

 

De overige borden gaan over de molen van Gradje de Mölder (Rijksweg), de Olde Kruyk (Oudebaan), de steenfabriek (Bloemenstraat), een Keuterij (Bloemenstraat) en Boerderééj ien ‘t Ven (Zwarteweg).

 

 

De onthulling was bewust bij de oudste boerderij van Milsbeek, niet geheel toevallig ook het logo van Stichting Cultuurbehoud Milsbeek. De eigenaren van de boerderij zorgden daarna voor een feestelijk afsluiting in het Theehuisje voor allen die hadden meegewerkt aan het realiseren van de nieuwe panelen.

 

 

 

 

Foto’s: Jos Peters

 

 

Reacties