Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

Video: Herontwikkeling steenfabriek

De steenfabriek in Milsbeek staat al meer dan tien jaar te verpauperen. De vraag is al die tijd: hoe maak je voor het terrein van de oude steenfabriek een aanvaardbaar plan dat ook nog eens rendabel is?

 

 

De steenfabriek uit 1898, die het langst bestond als Huisman, kent een rijke historie. De markante fabriek leverde 110 jaar bakstenen in de wijde regio, maar ook aan Duitsland en bijvoorbeeld Zuid-Holland. In 2008 wordt besloten de steenfabriek te sluiten. Wienerberger BV gaat elders op een meer grootschaliger en efficiëntere wijze stenen bakken. Het terrein draagt nog de sporen van het productieproces, zoals de kleischuren, fabriekspijp en de aan- en afvoerhaven aan de Maas.

 

 

Herontwikkeling

 

 

Eigenaar Wienerberger en de gemeente Gennep bekijken al tijden mogelijkheden voor een herontwikkeling. Nu is er eindelijk een gezamenlijk gedragen stedenbouwkundige schets voor de realisatie van 15 verhoogde, grote woningbouwkavels met uitzicht over de Maas, op de bijna 9 hectare aan oppervlak. De uitdaging is om delen van het verleden te laten doorklinken in de toekomstige ontwikkeling van het fabrieksterrein en de wijdere omgeving.

 

 

In Oh, zit dat zo! geeft wethouder Rob Peperzak een toelichting op de plannen.

 

 

Reacties