Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

De Vredestuin in Milsbeek
Achter het kerkhof aan de Kerkstraat in Milsbeek bevindt zich een opmerkelijk project genaamd De Vredestuin

Milsbeek

Vredesinitiatief bloeit op

De Vredestuin bevordert vrede en inclusie door maandelijkse activiteiten en een open ontmoetingsplaats te bieden voor bezinning en rust. Ondersteund door lokale gemeenschap en organisaties, streven ze naar verdere ontwikkeling met als doel bij te dragen aan Milsbeek.

Achter het kerkhof aan de Kerkstraat in Milsbeek bevindt zich een opmerkelijk project genaamd De Vredestuin. Dit initiatief heeft als doel vrede te bevorderen, zowel in het heden als voor toekomstige generaties.

 

Met inclusie als leidend principe, verwelkomt De Vredestuin mensen van alle leeftijden, religies, overtuigingen en nationaliteiten.

 

Activiteiten

 

De tuin biedt een ruimte voor bezinning en ontspanning, een tegenwicht tegen de stress en conflicten van alledag. Maandelijkse activiteiten, zoals vrijwilligersdagen voor onderhoud en speciale evenementen tijdens de landelijke vredesweek, dragen bij aan de doelstellingen van De Vredestuin.

 

Hoewel al enige vooruitgang is geboekt dankzij de steun van lokale organisaties en sponsoren, zoals de plaatselijke kerk en Kern met Pit, is er nog werk aan de winkel.

 

Een aanvraag voor financiële steun is ingediend bij de Gemeente Gennep en andere fondsen, om verdere ontwikkeling van de tuin mogelijk te maken, waaronder de bouw van een prieel en de aanleg van stromend water.

 

Met de recente groei van Milsbeek door nieuwbouwprojecten, kan De Vredestuin een belangrijke rol spelen in het bevorderen van gemeenschapszin en integratie. Dit sluit aan bij de doelstellingen van de manifestgroep Dromen Denken Doen, die zich richt op het verbeteren van de leefbaarheid van Milsbeek voor toekomstige generaties.

 

Historische avond

 

Wil je meer weten over De Vredestuin en hoe je kunt bijdragen? Op donderdagavond 4 april organiseert de Stichting Cultuurbehoud Milsbeek (SCM) een historische avond, waar de initiatiefnemers een presentatie zullen geven over het belang van De Vredestuin en hoe anderen kunnen helpen.

 

De avond vindt plaats in het Trefpunt aan de Kerkstraat 31 te Milsbeek, met aanvang om 19.30 uur en inloop vanaf 19:00 uur. Voor vrienden en vrijwilligers is de toegang gratis voor 2 personen, andere belangstellenden betalen een entree van €5 per persoon.

 

Verwant

Regio

Ontdek de kunstscene tijdens de Open Atelier Route van Kunstkring Sint Anthonis, waar dit jaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd met het thema "de...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Milsbeek

Op 21 april organiseert KBO Zomerzon Milsbeek een dans- en luistermiddag met orkest Get Around in MFA Trefpunt. Iedereen is welkom om te genieten...

Culthis

Con Colore, ontstaan na een succesvol optreden in 2011, viert zijn 12½-jarig jubileum bij Parc Buitengewoon. Op 21 april, tijdens de open dag, betovert...