Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Vredestuin in Milsbeek
Vredestuin in Milsbeek

Milsbeek

Vredestuin in Milsbeek geopend

Marion Verweij opent in Milsbeek de Vredestuin met de symbolische planting van een White Pine, geïnspireerd door het historische Verdrag van de Grote Vrede uit 1701. De tuin, naast het Canadese Oorlogskerkhof, dient als een levend monument voor vrede, waar mensen worden aangemoedigd actief bij te dragen aan wereldwijde harmonie.

In Milsbeek is zaterdag een bijzondere stap gezet in de richting van wereldvrede. Een White Pine, ook wel bekend als de Witte Den, werd geplant in de nieuw geopende Vredestuin. Dit initiatief, onder leiding van Marion Verweij, is een baken van hoop te midden van de wereldwijde uitdagingen.

 

Vredestuin

 

Het idee van een Vredestuin vindt zijn oorsprong ver terug in de geschiedenis, in het jaar 1701 om precies te zijn. Toen werd in Montreal, Canada, het Verdrag van de Grote Vrede ondertekend, met als doel de conflicten tussen diverse indianenstammen en de Canadese overheid te beëindigen. Als symbool van deze vrede werd een White Pine geplant met de plechtige woorden:

 

“Ik plant de boom van de vrede – een grote den – onder hem begraaf ik alle oorlogsinstrumenten.”

 

Deze Vredesboom groeide uit tot een internationaal symbool van vrede. Vandaag de dag, te midden van toenemende wereldwijde spanningen, opende Marion Verweij in Milsbeek de deuren van de Vredestuin door het planten van een White Pine. De tuin zal verder worden ontwikkeld, naast het Canadese Oorlogskerkhof, als een levend monument voor vrede en harmonie.

 

WE ARE PEACE

 

In een verklaring benadrukte Verweij het belang van het nemen van actie in de huidige mondiale context:

 

“Met het oog op de huidige situatie in de wereld, die steeds erger wordt, ben ik blij dat mijn droom werkelijkheid wordt in Milsbeek. De Vredestuin is bedoeld om nu de beslissing voor vrede te nemen, want elke dag zijn er meer mensen die bewust vrede wensen. Vrede in jezelf brengt vrede in de wereld. Laten we onze fantasie de vrije loop laten en actief bijdragen aan vrede in deze wereld!”

 

De Vredestuin staat open voor iedereen die wil bijdragen aan een wereld van vrede en harmonie. Het is niet alleen een fysieke tuin, maar ook een symbolische plek waar mensen worden aangemoedigd om actief vrede te verspreiden, van binnen naar buiten.

 

Vredestuin in Milsbeek geopend

Vredestuin in Milsbeek geopend

 

Witte Den

 

Met een White Pine als het centrale kenmerk, wordt gehoopt dat deze tuin een bron van inspiratie zal zijn voor velen die streven naar een wereld waarin “WE ARE PEACE” geen lege woorden zijn, maar een levende realiteit.

 

Vredestuin Milsbeek

Vredestuin Milsbeek

 

In de schaduw van de Witte Den worden oorlogsinstrumenten begraven, terwijl de wereld hoopvol uitkijkt naar een toekomst van vrede, verbroedering en begrip.

 

 

Verwant

Gennep

Zondag verzamelde de gemeenschap van Gennep zich bij het Vrijheidsplein, gelegen aan de imposante Highlanderbrug, om een belangrijke mijlpaal te herdenken: de bevrijding van...

Sport

VIOS/SPES' A1 en B1 teams domineren de zaalcompetitie met minimale verliespunten, verzekeren zich vroegtijdig van play-off plekken voor het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal. Met sterke...

Sport

Niels Schallenberg en Man-Kit Chan vormen het nieuwe trainersduo bij VIOS/SPES, waar ze samen de eerste selectie zullen leiden. Isa Arts en Harald van...

Milsbeek

De lancering van de verkoop van fase 2 van Vallei van Milsbèk markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van deze nieuwe woonwijk. Met...