Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Vuurvogel weer geland

In Milsbeek is het kunstwerk De Vuurvogel, gemaakt door Jan Koenen, onthuld. Vroeger was De Vuurvogel de handwijzer naar de gelijknamige pottenbakkerij aan de toenmalige Molenweg bij de Oude Molen in Milsbeek.

 

 

Cultuurbehoud Milsbeek

 

 

Later werd de Vuurvogel langs de Rijksweg geplaatst om vanaf daar aan te geven waar de pottenbakkerij was. Langzaam raakte de Vuurvogel overwoekerd en vergeten, tot een attente dorpsgenoot hem onder de aandacht bracht van Cultuurbehoud Milsbeek.

 

 

Er werd een plan opgesteld om de Vuurvogel in oude glorie te herstellen. Dat bleek niet meer te kunnen, want het ding was onherstelbaar beschadigd. Toen is er besloten een replica te maken. Dat was mogelijk door de financiële hulp van de gemeente Gennep en de medewerking van alle betrokkenen.

 

 

 

 

Vuurvogel

 

 

Vrijdag landde de Vuurvogel op zijn nieuwe bestemming op de hoek van de Ovenberg en het Achterbroek. Daar wachtte hem een welkomstcomité van alle betrokkenen, waaronder wethouder Rob Peperzak en Mart Jansen, die de onthulling verrichtten.

 

 

 

 

Ton Frenken, voorzitter van Cultuurbehoud Milsbeek, bracht een toost op hem uit. Een bord naast de Vuurvogel verhaalt voor alle geïnteresseerden zijn geschiedenis.

 

 

Foto’s: Stichting Cultuurbehoud Milsbeek

 

 

Reacties