Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

De Vuurvogel Milsbeek

Milsbeek

Vuurvogel weer geland

In Milsbeek is het kunstwerk De Vuurvogel, gemaakt door Jan Koenen, onthuld. Vroeger was De Vuurvogel de handwijzer naar de gelijknamige pottenbakkerij aan de toenmalige Molenweg bij de Oude Molen in Milsbeek. Vrijdag landde de Vuurvogel op zijn nieuwe bestemming op de hoek van de Ovenberg en het Achterbroek.

In Milsbeek is het kunstwerk De Vuurvogel, gemaakt door Jan Koenen, onthuld. Vroeger was De Vuurvogel de handwijzer naar de gelijknamige pottenbakkerij aan de toenmalige Molenweg bij de Oude Molen in Milsbeek.

 

 

Cultuurbehoud Milsbeek

 

 

Later werd de Vuurvogel langs de Rijksweg geplaatst om vanaf daar aan te geven waar de pottenbakkerij was. Langzaam raakte de Vuurvogel overwoekerd en vergeten, tot een attente dorpsgenoot hem onder de aandacht bracht van Cultuurbehoud Milsbeek.

 

 

Er werd een plan opgesteld om de Vuurvogel in oude glorie te herstellen. Dat bleek niet meer te kunnen, want het ding was onherstelbaar beschadigd. Toen is er besloten een replica te maken. Dat was mogelijk door de financiële hulp van de gemeente Gennep en de medewerking van alle betrokkenen.

 

 

 

 

Vuurvogel

 

 

Vrijdag landde de Vuurvogel op zijn nieuwe bestemming op de hoek van de Ovenberg en het Achterbroek. Daar wachtte hem een welkomstcomité van alle betrokkenen, waaronder wethouder Rob Peperzak en Mart Jansen, die de onthulling verrichtten.

 

 

 

 

Ton Frenken, voorzitter van Cultuurbehoud Milsbeek, bracht een toost op hem uit. Een bord naast de Vuurvogel verhaalt voor alle geïnteresseerden zijn geschiedenis.

 

 

Foto’s: Stichting Cultuurbehoud Milsbeek

 

 

Verwant

Gennep

Zondag verzamelde de gemeenschap van Gennep zich bij het Vrijheidsplein, gelegen aan de imposante Highlanderbrug, om een belangrijke mijlpaal te herdenken: de bevrijding van...

Sport

VIOS/SPES' A1 en B1 teams domineren de zaalcompetitie met minimale verliespunten, verzekeren zich vroegtijdig van play-off plekken voor het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal. Met sterke...

Sport

Niels Schallenberg en Man-Kit Chan vormen het nieuwe trainersduo bij VIOS/SPES, waar ze samen de eerste selectie zullen leiden. Isa Arts en Harald van...

Milsbeek

De lancering van de verkoop van fase 2 van Vallei van Milsbèk markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van deze nieuwe woonwijk. Met...