Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Monumentenschildje voor Logement de Reiziger

Op zaterdag 24 juni onthult wethouder Jan Welles het door keramiste Ghisleen Bakker ontworpen en vervaardigde monumentenschildje van de gemeente Gennep.

 

Het is de bedoeling dat elk gemeentelijk monument het schildje, met het wapen van Gennep erop, aan de voorpui krijgt. De onthulling van het schildje vindt plaats in het prachtige monumentale pand ‘Logement de Reiziger’ in Ottersum.

 

17 gemeentelijke monumenten

 

In gemeente Gennep staan momenteel 25 rijksmonumenten en 17 gemeentelijke monumenten. Deze gemeentelijke monumenten zijn allemaal heel verschillend, zoals een kerk, kapel, kasteel, stadhuis, woonhuis, elektrakastje (trafohuisje) en molen. Daarnaast staan er nog een aantal panden op de lijst om de status van gemeentelijk monument te krijgen.

 

Schildje en gratis lidmaatschap Monumentenwacht

 

Om deze bijzondere panden, met veel cultuur-historische waarde, extra te laten opvallen en erkennen, is het monumentenschildje in het leven geroepen.

 

De gemeente biedt de pandeigenaren hulp bij het bevestigen van het keramieken schildje aan de pui. Daarnaast krijgen alle eigenaren van een gemeentelijk monument een gratis lidmaatschap voor de Monumentenwacht. Daarmee kunnen zij tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de diensten van de Monumentenwacht, zoals inspecties en het opstellen van onderhoudsplannen.

 

Ook draagt de gemeente één keer per vijf jaar bij aan de kosten voor de inspectie van het monument. Met dit advies in de hand kunnen pandeigenaren hun pand (laten) onderhouden/restaureren. Hiervoor heeft de gemeente Gennep een subsidieregeling.

 

Foto: logementdereiziger.nl

 

 

Reacties