Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Nicaraguaanse muurschilderes bezoekt Mikado

De Nicaraguaanse muurschilderes Tania Gutierrez Cerrato is op dit moment in Nederland en maakt op verschillende scholen kleurige wandschilderingen. Vanaf 6 november gaat Gutierrez Cerrato een week aan de slag met een groep van SO VSO Mikado en daarna een week op de basisschool ‘t Diekske in Afferden.

 

 

Door Yvonne van Driel

 

 

Op basis van tekeningen die de kinderen zelf ontwerpen, worden de muurschilderingen samen met leerlingen gemaakt. Al eerder dit jaar was Gutierrez Cerrato op scholen in Tilburg en Helmond en maakte ze een mooie wandschildering in het Wereldpaviljoen in Steyl, een beleefmuseum waar San Pedro is nagebouwd.

 

 

In samenwerking met het LBSNN, de koepelorganisatie van stedenbanden met Nicaragua, organiseert Stichting GESP deze beleef-en doeweken.

 

 

De muurschilderingen hebben als thema de Global Goals. Deze duurzame werelddoelen zijn afspraken die gemaakt zijn door de landen van de Verenigde Naties met onderwerpen zoals armoedebestrijding, goed onderwijs, schoon drinkwater en werkgelegenheid voor iedereen.

 

 

Bij beide scholen staan leren, naar school gaan en vrije tijd centraal bij de ontwerpen voor de wandschildering. GESP zet zich al jaren in voor het programma ‘alle kinderen naar scchool’ in San Pedro de Lóvago, zusterstad van Gennep.

 

 

Mikado

Wandschildering in ‘t Wereldpaviljoen in Steyl gemaakt door Tania Gutierrez Cerrato samen met bezoekers aan het beleefmuseum tijdens de herfstvakantie.

 

 

Rondom dit schilderproject gaan de kinderen ook ervaren hoe het is om in een land als Nicaragua te wonen, leven en naar school te gaan door de inzet van een inleefatelier en kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans die de kinderen meeneemt in zijn verhaal over Sergio en Rosa uit Nicaragua.

 

 

De muurschilderingen worden feestelijk onthuld op vrijdag 10 november 2017 op Mikado aan de Stiemensweg in Gennep en in Afferden bij BS ‘t Diekske op vrijdag 17 november. Meer informatie op gespgennep.nl.

 

 

Reacties