Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Openbare laadpalen voor elektrische auto’s

Het aantal elektrische auto’s in Nederland groeit. En daarmee ook de behoefte aan laadpalen in de openbare ruimte. Om aan die verwachte vraag tegemoet te komen, is de gemeente Gennep een samenwerking aangegaan met de provincie Noord-Brabant. Namens 65 gemeenten in Noord-Brabant en Limburg verzorgt de provincie Noord-Brabant een aanbesteding voor het plaatsen en exploiteren van in totaal 1.240 oplaadpalen in de openbare ruimte.

Begin 2017 wordt bekend aan wie de opdracht gegund wordt. Dit wordt de enige partij die oplaadpalen mag plaatsen in de openbare ruimte in de gemeente Gennep.

Een laadpaal aanvragen

Vanaf januari 2017 kunnen bewoners en bedrijven een aanvraag indienen voor de plaatsing van een laadpaal. De belangrijkste voorwaarden staan hieronder.

  • De aanvrager gebruikt of gaat een elektrische voertuig gebruiken.
  • De aanvrager heeft niet de beschikking over een eigen terrein waarop geparkeerd kan worden en waarop een eigen laadvoorziening kan worden aangebracht.
  • Op een loopafstand van maximaal 300 meter bevindt zich nog geen andere oplaadpaal waar de aanvrager kan laden.

Meer informatie over het aanvragen van een laadpaal volgt begin 2017. Als u van plan bent om een aanvraag in te dienen, dan kunt u dit alvast doorgeven via gemeente@gennep.nl.

Bron: gemeenterubriek Gennep

Reacties