Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Nieuws

Nieuwe actie tegen windturbines Reichswald

Tegenwind in het Reichswald en dorpsraad VHV Kessel roepen alle tegenstanders van windindustrie in het Reichswald op om 6 juli 2017 in Grevenbroich te protesteren bij de verantwoordelijke politici.

 

Veel burgers denken dat de bouw van windturbines in het Reichswald definitief van de baan is, nadat de door ABO Wind ingediende bouwaanvraag is afgewezen. En dat daarmee de kwestie van tafel is. Helaas is dat niet het geval. Politici in Düsseldorf lijken hun plan voor windindustrie in het bos, ongewijzigd te willen laten.

 

Zegt Paula Castien van Tegenwind in het Reichswald.

 

Door de nieuwe politieke verhoudingen in Duitsland en de afwijzing van de Kreis Kleve zijn wij niet kansloos. Maar er is nog geen definitief besluit genomen.

 

De leden van de Regionalrat met politici uit alle Duitse fracties stemmen op 6 juli of de aangewezen zones voor windindustrie in het Reichswald in het Regionalplan blijven staan of dat de zones eruit moeten. De Regionalrat is een hogere bestuursinstantie dan Kreis Kleve.

 

En het is daarom zeer belangrijk dat wij in deze laatste beslissende zitting van de Regionalrat over dit thema, wederom alle politici een duidelijk ‘nee’ van de Duitse en Nederlandse bevolking laten horen. Hiervoor heeft Tegenwind in het Reichswald en de dorpsraad VHV Kessel brede ondersteuning nodig aan beide kanten van de grens.

 

Alle betrokken tegenstanders zoals milieu- en natuurorganisaties, gemeenten, dorpsraden en de actiegroep hebben argumenten tegen de geplande aantasting van het milieu en de leefbaarheid.

 

Laat door jouw deelname zien dat je vóór een bos en landschap bent zonder windindustrie. En kom dus naar de Regionalrat op 6 juli.

 

De dorpsraad VHV Kessel en Tegenwind in het Reichswald verzoeken alle geïnteresseerden die deel willen nemen aan deze manifestatie en met de bus mee willen rijden om zich uiterlijk 30 juni 2017 aan te melden via telefoonnummer 0485-518043 of 0049 174-9009736.

 

Op donderdag 6 juli vertrekt om 07.20 uur een bus vanaf de kerk te Kessel (Duitsland), Kaiser Otto Platz 12. De bus is rond 15.00 uur weer terug in Kessel, graag zelf voor drinken en eten zorgen. De Regionalrat komt bijeen om 10.00 uur in Grevenbroich. Degenen die met eigen vervoer reizen: graag om 9.30 uur voor de hoofdingang van het Kreishaus, auf der Schanze 4, 41515 Grevenbroich.

Verwant