Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Schone Maas

Gennep

Opruimactie Schone Maas

Na het grote succes van de voorgaande jaren zal het project Schone Maas ook in 2017 weer plaatsvinden op zaterdag 18 maart van 8.30 tot ongeveer 12.30 uur. De gemeente Gennep roept verenigingen op om te komen helpen.

Meehelpen
Jaarlijks blijft er na de hoogwaterperiode (maart/april) op de oevers langs de rivieren veel zwerfvuil achter. Dit ziet er niet uit en is ook nog eens slecht voor het milieu, de flora en fauna en de mens. Dit probleem kunt u als vereniging helpen verminderen. Samen maken we de oevers van de Maas en de Niers vrij van zwerfafval.

Kunt u ook een stukje ‘Maas’ bij u in de buurt opschonen? Voor het opschonen van een tracé ontvangt u als vereniging een financiële vergoeding van € 300,-.

U stelt een groep samen van circa 10-20 enthousiaste personen die een tracé willen opschonen. In het kader van de veiligheid mogen er geen kinderen onder de 12 deelnemen. Kinderen van 12 t/m 18 jaar moeten in het bezit zijn van het A en B zwemdiploma en werken onder toezicht van een volwassene, die de verantwoordelijkheid draagt. U krijgt van ons handschoenen, hesjes, vuilniszakken en een kaartje met daarop het tracé dat u gaat opruimen.

Aanmelden
Wilt u graag iets doen voor de gemeenschap en de kas van uw vereniging op een leuke manier aanvullen, meld u dan aan! Het aanmeldformulier staat op www.gennep.nl.

Voor het formulier, of met vragen kunt u ook contact opnemen met Edith Heijligers of Katelijne van Thiel-Klein via (0485) 49 41 41 of e.heijligers@gennep.nl of k.vanthiel@gennep.nl.

Aanmelden vanaf 20 januari 10.00 uur
Er kunnen maximaal 25 verenigingen deelnemen. Om iedereen gelijke kansen te geven, start de aanmelding vrijdag 20 januari om 10.00 uur. Gemeente Gennep ziet uw aanmelding graag vóór 6 februari 2017 tegemoet! Niet volledig ingevulde én te vroeg ingediende formulieren worden niet in behandeling genomen. Na 6 februari bekijkt de gemeente het aantal aanmeldingen (op volgorde van binnenkomst) en maakt een indeling. Daarna informeren ze u of uw vereniging deel kan nemen.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.schonemaas.nl. Twitter mee met #schonemaas

Bron: gemeenterubriek Gennep

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verwant

Gennep

Zes minderjarige jongens zijn in Gennep gearresteerd voor een vermeende straatroof, waarbij een minderjarige slachtoffer werd van geweld en van zijn fiets werd beroofd....

Gennep

Het Interreg-project Niers-fietspad is goedgekeurd door de Interregcommissie van euregio Rijn-Maas-Noord. Het vernieuwde fietspad beoogt een betere fietservaring en toegankelijkheid voor zowel lokale fietsers...

Gemeente Gennep

Autodelen is dé oplossing voor gedeeld autogebruik, kostenbesparing en milieuvoordeel. Ontvang gratis advies en start jouw deelauto-initiatief vandaag nog! De gemeente Gennep en Trendsportal...

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...