Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Maskotters-prins Koen treedt in voetsporen van vader

Het Ottersumse Maskottersrijk wordt het komende carnaval geregeerd door Prins Koen d’n Urste. Op het weer uitstekend bezochte prinsenbal in feestpaleis ’t Swaantje is Koen Heijligers zaterdagavond als 59e Maskotters-prins uit het bierglas getoverd.

En daarmee treedt de nieuwe heerser over het Maskottersrijk in de voetsporen van zijn vader Jos die er in 1995 het scepter zwaaide.

Prins Koen is 31 jaar oud en is getrouwd met Tessa van Riet uit het Bombakkesrijk. De Maskotters-prins en zijn prinses verwachten in augustus hun eerste kind. De nieuwe prins en zijn prinses zijn beiden lid van carnavalsvriendengroep de Wiegstoters.

In het dagelijks leven is Prins Koen leerkracht op de Visio-school voor slechtzienden in Grave. Ook in zijn werk valt de appel niet ver van de boom want Koens vader Jos en moeder Ine zijn in werkzaam in het onderwijs. In zijn vrije tijd is hij actief bij Kindervakantiewerk Ottersum waar hij medeorganisator is van de Jeugdvierdaagse. Evenals zijn voorganger ex-prins Jop is Prins Koen d’n Urste regelmatig te vinden achter de draaitafel en mengpaneel. Bij verschillende activiteiten verzorgt hij als DJ Koen de muziek. Cabaret is een andere vrijtijdsbesteding van de Maskotters-prins die drukke tijden tegemoet gaat.
Op zaterdag 18 februari houdt Prins Koen I vanaf 20.11 uur receptie in  zaal De Pub in Ottersum. Een week later barst het carnavalsfeest los waarin hij zelf het middelpunt is.

Auteur: Jos Gröniger, foto: Bosten

Reacties