Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Heijen

Achates speelt prima ‘pot’ in derby tegen VV Heijen

De spelers van Achates hadden er zin in na twee kwalitatief mindere thuiswedstrijden. Ondanks de hitte was het tempo hoog en combineerde de thuisploeg naar hartenlust, waarbij de weerstand van Heijen erg matig was.

 

 

Door Jan Broekman

 

 

Al in de 5e minuut wordt Teun Lemmen op rechts goed diep gestuurd en hij omspeelt knap de pas zestien jarige doelman Jorick Roelofs (1-0). Vooral op snelheid wordt Heijen afgetroefd en dit blijkt wederom als Jeroey Lekatompessy in de 17e minuut verdediger Jerral Taihuttu op rechts wegstuurt. Ongehinderd kan hij op de Heijense keeper afsnellen en de 2-0 binnenschieten.

 

 

https://www.facebook.com/VoetbalinGennep/posts/2119898154910116

 

 

Even later verzuimt Taihuttu de bal breed te leggen, anders was de wedstrijd al binnen 25 minuten beslist. De prima leidende scheidsrechter Van de Moosdijk last vanwege de hoge temperatuur terecht halverwege de eerste en tweede helft een drinkpauze in. In de 31e minuut zet Teun Lemmen op links dicht bij de achterlijn drie spelers te kijk en zet scherp voor, waarna Jeroey Lekatompessy op de paal schiet, maar Taleb Sarkouk kan de terugkomende bal simpel binnenschieten(3-0).

 

 

Achates laat de teugels wat vieren en een paar minuten later maakt Thijs Kusters zich op rechts goed vrij, maar keeper Hein de Jager weet de bal net naast te tikken. In de 40e minuut krijgt Heijen opnieuw een mogelijkheid voor een tegentreffer, maar wederom is De Jager alert en de afgeslagen bal wordt knullig door Tim van Bree over het lege doel geschoten. Paul Toonen stift op aangeven van Siem Loeffen nog over de Heijense veste en daarmee wordt de eerste helft afgesloten.

 

 

Al na een paar minuten loopt keeper Hein de Jager een liesblessure op en wordt vervangen door jeugdkeeper Sjoerd Peeters. In de 53e minuut legt Siem Loeffen een splijtende pass op de stropdas van Jean Paul ten Haaf, die perfect teruglegt op Teun Lemmen. Zijn inzet wordt nog gekeerd, maar de vervolginzet van Jeroey Lekatompessy is keeper Roelofs te machtig (4-0).

 

 

Achates speelt de wedstrijd efficiënt en zeker effectief uit, zonder al teveel inspanningen te hoeven leveren. Teun Lemmen kan rond de 67e minuut de 5-0 maken, maar zijn mislukt schot strandt op de Heijense goalie en caramboleert voor de voeten van JP ten Haaf, die geen vervolg weet te geven aan dit buitenkansje.

 

 

In de 75e minuut lukt dit J.P. ten Haaf wel, maar nu wordt de goal afgekeurd voor buitenspel. De bijna 40 jarige Bas Wijers schiet even later van zeker 35 meter hard op de paal en daarmee is de enige opleving en het enige wapenfeit van Heijen in de tweede helft ook wel vernoemd. Lemmen gaat na een mooie sleepactie op de keeper Roelofs af, maar meer dan een corner levert het niet op. Zonder veel blessuretijd
fluit de scheidsrechter in de 91e minuut voor de laatste keer.

 

 

Dinsdag 8 mei speelt Achates uit tegen OKSV, aanvang 19.00 uur en zondag 13 mei is de uitwedstrijd in Mill tegen Juliana.

 

 

Opstelling Achates:
Hein de Jager (49 Sjoerd Peeters), Sjors Weijers (68/ Sjoerd Giesbers), Siem Loeffen, Jop Loeffen, Jerral Taihuttu (63/ Johan Kleynen), Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy, Paul Toonen, Jean-Paul ten Haaf, Teun Lemmen.

Doelpunten:
5 / Teun Lemmen 1-0
17/ Jerral Taihuttu 2-0
31/ Taleb Sarkouk 3-0
53/ Jeroey Lekatompessy 4-0

Scheidsechter: L. van de Moosdijk uit Asten
Toeschouwers:175
Gele kaarten: geen

 

 

Foto: Jean-Paul ten Haaf, op de achtergrond Taleb Sarkouk door Frank Weren

 

 

Verwant

Lob van Gennep

Gennep's College keurt ontwerpbestemmingsplan Achates-sportpark goed, ter inzage tot 10 januari. Voorgenomen verplaatsing velden onderdeel Lob van Gennep-project voor groene dijk en Niers-ruimte.

Lob van Gennep

In een brandbrief uiten inwoners van Ottersum hun bezorgdheid over het gebrek aan transparantie rond het 180 miljoen euro kostende project Lob van Gennep....

Sport

Achates en VIOS Beugen speelden een teleurstellend doelpuntloos gelijkspel onder leiding van scheidsrechter Jorn Janssen uit Groesbeek. Beide teams misten echte kansen in een...

Sport

Teunesen Zand en Grint is de nieuwe sponsor van het dameselftal van V.V. Achates, wat resulteert in nieuwe tenues voor het team. Meer informatie...