Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Achates verhuist naar Goorseweg
Achates verhuist naar Goorseweg

Ottersum

Achates verhuist naar Goorseweg

De gemeenteraad van Gennep heeft het bestemmingsplan voor het nieuwe sportpark van V.V. Achates goedgekeurd. De verhuizing naar de Goorseweg brengt niet alleen sportieve vernieuwing, maar ook verbeteringen op het gebied van natuurontwikkeling en hoogwaterveiligheid.

De gemeenteraad van Gennep heeft tijdens de raadsvergadering van 1 juli 2024 het nieuwe bestemmingsplan voor het sportpark van V.V. Achates definitief goedgekeurd.

 

Het besluit markeert een belangrijke verschuiving voor de voetbalclub, die haar velden zal verplaatsen naar de Goorseweg in Ottersum.

 

Raad beslist over Sportpark Achates

 

Samenspraak

 

Het bestemmingsplan is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap en V.V. Achates zelf. In totaal zijn er 12 zienswijzen ingediend op het ontwerp-bestemmingsplan, wat heeft geleid tot verbeteringen op diverse vlakken.

 

Ruimtelijke ordening

 

De nieuwe locatie brengt veranderingen met zich mee op het gebied van ruimtelijke ordening. Onderzoeken naar lichthinder, geluid en verkeer hebben aangetoond dat de sportactiviteiten passend zijn binnen de geldende normen voor een goede ruimtelijke inrichting. Veiligheid op de weg is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling.

 

Hoogwaterveiligheid

 

De verhuizing biedt niet alleen ruimte voor sport, maar draagt ook bij aan natuurontwikkeling langs de Niers. Een nieuwe groene dijk vervangt de bestaande stenen keermuur, wat de hoogwaterveiligheid van Ottersum ten goede komt.

 

Leefbaarheid

 

Wethouder Peter Stevens benadrukt het belang van dit besluit voor de toekomst van zowel V.V. Achates als Ottersum als geheel. Het sportpark zal bestaan uit drie wedstrijdvelden en een kleiner veld, met een modern clubgebouw inclusief terras en voldoende parkeergelegenheid.

 

Impact

 

De verplaatsing is ook strategisch gekozen in het kader van de Lob van Gennep, waarbij de huidige locatie van V.V. Achates plaatsmaakt voor dijkversterkingsmaatregelen en natuurlijke ontwikkeling.

 

De nieuwe locatie aan de Goorseweg biedt niet alleen ruimte voor V.V. Achates, maar grenst ook aan andere sportfaciliteiten zoals die van korfbalvereniging VIOS, tennisvereniging TOV, en Primates Outdoor en Survivalrun.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Op woensdagavond 3 juli onthulden wethouder Janine van Hulsteijn en ontwerpster Jessy Jansen het Gennepse Vierdaagse T-shirt van 2024. Het winnende ontwerp toont de...

Gennep

De Kaderrichtlijn Water Maas biedt burgers de kans om mee te praten over ecologische waterkwaliteitsprojecten. Tot 30 juli 2024 kun je reageren op de...

Column

Lokale wethouders in Nederland, zoals in Gennep, klagen over grote bezuinigingen opgelegd door de landelijke politiek, ondanks dat hun eigen partijen hiervoor verantwoordelijk zijn....

Gemeente Gennep

Op 14 juni leidde een misverstand bij Van Munster Recyclers tot het laten staan van oud papier in Gennep, ondanks recente verbeteringen in de...