Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Nieuws

Eerste lustrum van de kookgroep De Reiziger

’s Morgens een kaartje leggen of gezamenlijk wat kletsen en vervolgens met z’n allen een lekkere warme maaltijd gebruiken. Dat kan iedere dinsdagochtend in B&B De Reiziger in Ottersum. Vandaag 3 april kan dat nu al vijf jaar. Reden voor de gasten om eigenaar en kok Ton Strien ter gelegenheid van dit eerste lustrum even in de bloemetjes te zetten.

 

 

Door Frans Thonen

 

 

Vijf jaar geleden tijdens de eerste Dorps Ambitie Dag van Ottersum is het begonnen. Om te vermijden dat ouderen thuis achter de geraniums zouden blijven zitten, stelde Ton Strien elke dinsdagochtend zijn B&B open voor een gezamenlijke activiteit met afsluitend een warme maaltijd om 12.00 uur. Een initiatief dat met hulp van enkele vrijwilligers zo goed is aangeslagen dat vandaag het eerste lustrum gevierd kon worden.

 

 

Normaliter maken zo tussen de 12 à 14 personen uit de gemeente Gennep gebruik van deze gezellige inloop met als smakelijke afsluiting een gezonde maaltijd samengesteld uit verse streekproducten. Maximaal is er plaats voor 20 gasten maar net vandaag hebben waarschijnlijk de zojuist verstreken paasdagen een gat geslagen in de opkomst want een aantal vaste gasten heeft om diverse redenen moeten afhaken. Dit betekent dat Ton Strien en vrijwilligers Theo Dinnessen en Mayke Jetten vandaag maar tien borden hoeven te vullen.

 

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1678201948935636&id=885383441550828

 

 

Met veel toewijding en aandacht, zoals de gasten gewend zijn, is het driegangenmenu geserveerd bestaande uit een tongstrelend voorgerechtje van salade met pâté en rosbief en een smaakvol hoofdgerecht met groente, puree met sucadevlees en daarbij een heel peertje. Met een fris bananentaartje met ananas plus een toefje slagroom is dit feestelijke maal afgerond en dat voor een prijsje van 7,50 euro per persoon inclusief een kopje koffie.

 

 

Een bedrag waarvoor de gasten niet alleen een lekkere maaltijd voorgeschoteld krijgen maar ook fijne en nieuwe contacten. Want daar is het vijf jaar geleden bij Ton Strien allemaal om begonnen.

 

 

Ik wilde iets voor het dorp doen, wilde mensen bij elkaar brengen, mensen stimuleren om elkaar op te zoeken.

 

 

En dat is in die vijf jaar goed gelukt. Dat vinden ook de gasten die vandaag Ton bedankt hebben met een mooie kaart en een mooie bos bloemen.

 

 

Wilt u ook graag van zo’n heerlijke maaltijd op de dinsdagochtend bij B&B De Reiziger aan het Raadhuisplein in Ottersum genieten? Geef u dan uiterlijk ’s maandag via 0485-511891 op bij Ton Strien. Dit in verband met de boodschappen.

 

 

Verwant

Ottersum

Zondag 4 december was er een Winterfair in Ottersum. Koude neuzen, wrijvende handen en stampende voeten. Het was bitterkoud op het Raadhuisplein in Ottersum....

Gennep

Donderdag passeerde bij Notariaat Gennep de oprichtingsacte van Stichting Erfgoed Gennep. Jan Wessels, Harm Teunissen en Paul Mengelberg hebben al het opgeslagen documentatie- en...

Gennep

Open Monumentendagen weten nog steeds mensen op de been te brengen. Met bezienswaardigheden als museum Het Petershuis, de Martinustoren, de Sint Martinuskerk, het religieus...

Gennep

Met toespraken, kransleggingen en vlagvertoon vierde Gennep afgelopen weekend 75 jaar vrede, vrijheid en vriendschap. Dat gebeurde onder veel belangstelling en in bijzijn van...