Agenda
Volg ons
Shared Space
 

CDA: ‘Hoog tijd voor nieuwe woningen in Ottersum’

Het CDA Gennep heeft tijdens de behandeling van de begroting voor 2018 middels een motie aandacht gevraagd voor de woningbouwontwikkeling in Ottersum.

 

 

Het wordt volgens het CDA hoog tijd dat daar nieuwe woningen gebouwd gaan worden.

 

 

Ottersum is een geliefd dorp om te wonen. Ook onder jongeren. Dat blijkt uit het aantal te koop staande woningen. Op dit moment staan er nul woningen te koop op huizensite Funda. Er is ruimte voor de bouw van nieuwe woningen.

 

 

Al jaren wordt er gesproken over het bouwen van nieuwe woningen aan de Hoenderweg en Goorseweg. Tot daadwerkelijke bouw heeft het volgens het Gennepse CDA tot op heden helaas nog niet geleid.

 

 

Nu er concrete vraag is wordt het wat het CDA betreft hoog tijd dat er vaart gemaakt wordt met de realisatie van de minimaal 15 woningen die voor deze locatie gepland zijn.

 

 

Dit om nodige doorstroming te creëren op de woningmarkt, maar ook om jongeren te blijven binden aan Ottersum.

 

 

Het CDA heeft het college van burgemeester en wethouders verzocht om woningen te realiseren die aansluiten bij de behoefte en vraag, zoals omschreven in de woonvisie. De noodzaak om te komen tot versnelde realisatie van woningen in Ottersum kreeg echter geen gehoor bij andere fracties en het college.

 

 

Onbegrijpelijk dat deze oproep niet ondersteund werd in het belang van de kern Ottersum.

 

 

Bron en foto: cda.nl

 

 

Reacties