Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Voor de 24-jarige Melanie Heuving uit Ottersum betekent haar hulphond Ivy alles
Voor de 24-jarige Melanie Heuving uit Ottersum betekent haar hulphond Ivy alles

Ottersum

Crowdfunding voor hulphond Ivy

Melanie uit Ottersum, met haar hond Ivy, strijdt tegen autisme en neurologische symptomen. Een crowdfunding is gestart om Ivy’s opleiding tot officiële hulphond te bekostigen. Steun hun doel voor een beter leven door bij te dragen via de link op Gennep.News.

De band tussen mens en huisdier kan soms dieper gaan dan woorden kunnen beschrijven. Voor de sinds vandaag 28-jarige Melanie Heuving uit Ottersum betekent haar hulphond Ivy alles.

 

Ivy is niet zomaar een trouwe viervoeter; ze is een steun en toeverlaat voor Melanie in haar dagelijkse strijd tegen autisme en andere uitdagingen.

 

Erkenning

 

Helaas staat een formele erkenning als hulphond en de bijbehorende opleidingskosten nog in de weg. Maar Melanie geeft niet op. Een crowdfunding is gestart om Ivy’s opleiding te bekostigen en zo haar leven nog beter te maken.

 

Melanie, die lijdt aan autisme en functionele neurologische symptomen (FNS), legt uit hoe Ivy haar leven positief beïnvloedt:

 

“Alles wat ik niet zie, kan of durf, ziet, kan en durft Ivy wel samen met mij!”

 

Ivy is niet alleen een metgezel. Ze fungeert als een verlengstuk van Melanie, helpend bij paniekaanvallen, overprikkeling en zelfs fysieke symptomen zoals blokkerende benen.

 

De hond is al getraind tijdens puppycursussen, maar de officiële erkenning als hulphond zou Melanie en Ivy de vrijheid geven om overal samen te komen.

 

Melanie’s zus Sharon benadrukt het belang van Ivy’s opleiding.

 

“Ivy is nog niet eens officieel opgeleid, maar ze maakt al een wereld van verschil voor Melanie. Als ze eenmaal volledig is opgeleid, zal ze niet alleen emoties beter kunnen aanvoelen, maar ook effectiever kunnen handelen.”

 

Crowdfunding

 

Het probleem is echter dat de kosten voor Ivy’s opleiding hoog zijn en niet worden gedekt door de overheid of verzekeraars. De familie staat voor een uitdaging: bijna €23.000,- moeten worden opgehoest.

 

Maar Melanie en haar familie geven de moed niet op. Ze zijn vastberaden om Ivy de erkenning te geven die ze verdient.

 

“We hebben al veel steun ontvangen, maar alle beetjes helpen,” zegt Sharon.

 

“Als we het bedrag maar bij elkaar kunnen krijgen, kunnen we Melanie en Ivy een beter leven bieden.”

 

Elke donatie brengt Ivy een stap dichter bij haar doel.

 

“Ik, mijn naasten en wetenschappelijke bewijzen hebben er alle vertrouwen in dat als Ivy wordt opgeleid tot officiële hulphond, zij mij in het dagelijks leven nog meer kan ondersteunen!”

 

Als je wilt bijdragen aan Ivy’s opleiding tot officiële hulphond, kun je meer informatie vinden op bultersmekke.nl en de Facebook-groep.

 

 

Verwant

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Gennep

Op 4 mei verzamelen mensen zich op het Vrijheidsplein in Gennep voor de Nationale Dodenherdenking. De Barmhartige Samaritaan en recent toegevoegde gedenktekens herinneren aan...

Heijen

Werknemers bij Essity Heijen leggen het werk neer om een hoger loon te eisen, maar hun verzoek van 6,5% wordt afgewezen. De vakbond FNV...

Gennep

Paul Cherryseed, na anderhalf jaar ziekte, lanceert een emotioneel nieuw album via crowdfunding op Voordekunst. De liedjes, waaronder Graceful Swan en The Longest Road...