Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Deelname aan bonte stoet is voor iedereen

Wagenbouwers in Ottersum en omstreken zijn al maanden in de weer om tijdens het carnaval mee te trekken in de talrijke optochten. Ook in het Maskottersrijk siert een bont lint de straten. Op maandag 27 februari is de Maskottersoptocht het domein voor carnavalsvierders.

Carnavalsvereniging De Maskotters slaagt er al ruim 25 jaar in een optocht de organiseren waarin kinderen en volwassenen samengaan. Jaarlijks weet de Ottersumse organisatie zich verzekerd van deelname van zo’n 1500 carnavalsvierders. Zij verdelen zich over de gemiddeld 55 deelnemende groepen.

De grote belangstelling zorgt er voor dat de straten van Ottersum op carnavalsmaandag gevuld zijn met een aaneengesloten lint van loopgroepen en praalwagens. In afwachting van de prijsuitreikingen heerst in café-zaal ’t Swaantje (volwassenen) en De Pub (kinderoptocht) de onvervalste carnavalssfeer.

De Maskottersoptocht start maandag 27 februari om 13.30 uur. Deelnemers kunnen tussen 12.00 en uiterlijk 12.30 uur opstellen. Deelnemers die van buiten Ottersum komen stellen zich via de Aaldonksestraat op langs de Goorseweg. Kindergroepen stellen op bij de Brink en aan de Goorseweg ter hoogte van BS De Brink.

Inschrijving Vaste deelnemers aan de Maskottersoptocht zijn inmiddels uitgenodigd. Nieuwe groepen en individuen en deelnemers die niet benaderd zijn, kunnen een formulier bij het inschrijfadres Bert Janssen Diervoeders aan de Aaldonksestraat 3 in Ottersum ophalen of downloaden via website www.maskotters.nl .

Deelname aan de optocht is gratis, en inschrijven kan tot en met zaterdag 25 februari. De organisatie verlangt van de deelnemers dat zij zich ordentelijk gedragen en respect tonen voor de omgeving en aanwonenden van de optochtroute. Voertuigen die in de stoet meerijden dienen verzekerd te zijn. Polisnummer en verzekeringsmaatschappij worden ingevuld op de inschrijfformulieren. De spelregels voor de Maskottersoptocht worden bij de definitieve aanmelding verstrekt.

Voor meer informatie zie: www.maskotters.nl

Auteur: Jos Gröniger, tekstbureau Ottersum

Reacties