Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ossebraadfeesten

Nieuws

Drie dagen vertier op 49e Ossebraadfeest

Carnavalsvereniging De Maskotters is een graag geziene gast op feesten en partijen, maar ook staan de Ottersummers bekend om het uitstekende gastheerschap bij de eigen festiviteiten. Het Ossebraadfeest is daar al bijna een halve eeuw een prima voorbeeld van. Bezoekers ondervinden het aan den lijve bij de 49e editie van het dorpsfeest dat van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juni plaatsvindt in de kern van Ottersum.

 

Of de grondleggers van het Ossebraadfeest in 1968 konden bevroeden dat het feest rondom de os aan het spit zo’n rijke historie zou opbouwen is niet bekend, wel is zeker dat De Maskotters anno 2017 nog altijd gestand doet aan de opzet van het feest.

 

Ook de 49e editie bevat programmaonderdelen voor iedereen!

 

Zegt woordvoerder Roel Smits.

 

Programma

 

Het Ossebraadfeest wordt vrijdagavond in de feesttent op het Raadhuisplein geopend met Friday Night Fever. Het enkele jaren geleden ingevoerde format waar het geluidsvolume laag blijft en de bezoekers gelegenheid krijgen bij te kletsen blijft een trekker. De muziek op deze entreevrije avond is van feestband Uniek.

 

De kinderen uit het Maskottersrijk, en van daarbuiten, komen op zaterdagmiddag aan hun trekken tijdens de kindermiddag die om 14.00 uur begint met straattekenen. In de feesttent genieten de jonge kunstenaars vervolgens van een poppenkastvoorstelling.

 

In de vroege avond (18.40 uur) valt het startschot voor de Mökskesloop voor de Maskotters tot en met 5 jaar. Voor de jeugd tot en met 8 en van 9 tot en met 12 jaar is er om 19.00 en 19.15 uur de 1 kilometer van de Osseloop. Om 19.30 en 20.00 komen de deelnemers op resp. de 5 en 10 km aan de start. De wedstrijdleiding is in handen van SV Vitesse’08.

 

Vanaf 20.30 uur is de tent het domein voor liefhebbers van rock en popmuziek. Topformatie MmoozZ staat garant voor een avond vol muziek van de bovenste plank. De entree bedraagt vanaf 21.30 uur 8 euro. Voor deze tijd is de toegangsprijs 5 euro.

 

Het programma voor zondag is een palet van uiteenlopende activiteiten. Kunst, cultuur, sport, culinair en traditie geven het Ossebraadfeest de couleur locale op de slotdag. Vroege en kooplustige vogels zijn te vinden op de kinderrommelmarkt in de Lambertusstraat.

 

Vanaf 11.00 uur wordt op het Sint Jozefplein het befaamde Beierse ontbijt geserveerd. Niet alleen de deelnemers aan de Beierse Spelen schuiven aan, ook minder sportieve festivalgangers zijn welkom. Een toegangsbewijs (á 7,50 euro te koop bij café De Pub) is wel nodig. De dresscode is Beierse stijl! De muziek bij de culinair ouverture op zondag wordt verzorgd door Die Berger Muzikanten.

 

Op de Sint Janstraat flaneren vanaf het middaguur Ossebraadfeestbezoekers langs het ruime aanbod van activiteiten. Zo zijn er de door de Gennepse modezaken Stoer&Style en ’t Hof georganiseerde modeshow Stoer met Ottersumse mannequins, straattheater, de Ossebraadfair, de kinderboerderij en diverse oude ambachten.

 

De kerk is opnieuw de kunsttempel waar de werken van kunstenaars sfeervol getoond worden. Kunstenaars in spé kunnen hun kunsten buiten toevertrouwen aan mini schilderezels. Tussen kerk en feesttent wordt het broodje os geserveerd en beleven fijnproevers heerlijke momenten op het culinaire plein met regionale smaakmakers.

 

Vanaf 16.00 uur speelt in de feesttent de feestband Woenderbar. De veelzijdige formatie weet de Ottersumse dorpsfeestgangers beslist nog uren aan zich te binden. Voor meer informatie zie www.maskotters.nl en CV De Maskotters op Facebook.

 

Tekst: Tekstbureau Ootersom, foto: Jurgen Wagemakers

 

 

Verwant

Milsbeek

Gemeente Gennep koopt 't Trefpunt in Milsbeek voor 750.000 euro, waarbij nog eens 50.000 euro voor de inventaris wordt betaald, om de toekomst van...

Gemeente Gennep

Het College van B&W van de gemeente Gennep heeft de bar van De Pub in Ottersum gekocht tijdens een inventarisveiling, met plannen om deze...

Ottersum

De Pub, de geliefde kroeg met zalencentrum in Ottersum, sluit binnenkort zijn deuren. Maar fans krijgen de kans om blijvende herinneringen te verwerven, want...

Ottersum

Aan de Sint Janstraat in Ottersum, tegenover de Heldro, zal de gemeente Gennep een multifunctionele accommodatie (MFA) en appartementen bouwen.