Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ottersum

Frisse muziekcocktail in kapel Roepaen

Muziekliefhebbers werden vandaag in de kapel van Roepaen verrast op een frisse cocktail aan muziekstijlen. Dat gebeurde in het kader van Çoncert zonder Grenzen dat jaarlijks mogelijk wordt gemaakt door de Euregio en de deelnemende gemeenten Gennep, Bergen Weeze en Goch.

 

 

Bezoekers konden gratis genieten van enkele pronkstukjes van Laetitia uit de gemeente Bergen en popkoor Cheers uit de gemeente Gennep. Gemengde zangvereniging Laetita vertolkte onder leiding van dirigente Cornelia Burgers enkele nummers uit de bekende musicals West Side Story, Miss Saigon en Les Misérables. Een glansrol was hier weggelegd voor soliste Jennifer Rutten – Bartels uit Afferden. Popkoor Cheers onder leiding van dirigent Steven Gerrits gooide het op een wat populairdere tour met nummers als ‘Love me just a little bit more’, Ýou can’t stop the beat’ en ‘Home less’.

 

 

https://www.facebook.com/885383441550828/videos/1530095537079612/

 

 

Line dance vereniging Brisk-Boots uit Weeze zorgde voor een wervelende tegenhanger door line dancend op enkele country-nummers het publiek in de vorm van handgeklap tot actie te bewegen.

 

 

https://www.facebook.com/885383441550828/videos/1530076083748224/

 

 

Het Concert zonder Grenzen dat geopend was door burgemeester Peter de Koning van de gemeente Gennep werd afgesloten met de swingende muziek van jazzgroep Jazz in Glück uit de gemeente Goch. De entree van dit concert in de sfeervolle kapel van Landgoed Roepaen in Ottersum was gratis.

 

 

En als je dat combineert met het niveau van het programma had de kapel eigenlijk bomvol moeten zitten. Dat was echter niet het geval.

 

 

Zeker is wel dat degenen die er wel waren volop hebben kunnen genieten van een frisse cocktail aan muziekstijlen gebracht door koren en muziekverenigingen van beide zijden van de grens.

 

 

https://www.facebook.com/885383441550828/videos/1530084380414061/

 

 

(Auteur en foto: Frans Thonen)

 

 

 

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...