Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

De Pub Ottersum

Gemeente Gennep

Gemeente koopt bar De Pub

Het College van B&W van de gemeente Gennep heeft de bar van De Pub in Ottersum gekocht tijdens een inventarisveiling, met plannen om deze een plaats te geven in een nieuwe multifunctionele accommodatie. De aankoop maakt deel uit van bredere gemeentelijke plannen voor de ontwikkeling van een MFA en appartementen in Ottersum.

Het College van Burgemeester en Wethouders (B&W) van de gemeente Gennep heeft de bar van De Pub in Ottersum aangekocht tijdens een veiling van de inventaris.

 

Wethouder Janine van Hulsteijn, die namens het college spreekt, benadrukte het belang van het behouden van deze bar als een deel van de lokale geschiedenis. “Deze bar heeft een plek geboden voor gemeenschapsbijeenkomsten en heeft talloze herinneringen vastgelegd,” verklaarde zij.

 

“We willen deze herinneringen koesteren en overwegen de bar een plaats te geven in de nieuwe multifunctionele accommodatie die momenteel wordt gepland.”

 

Een deel van de opbrengst zal naar goede doelen zoals Kindervakantiewerk Ottersum en de Zonnebloem zal gaan.

 

Multifunctionele accommodatie

De aankoop van de bar komt voort uit de gemeentelijke plannen om een multifunctionele accommodatie (MFA) en appartementen te realiseren aan de Sint Janstraat in Ottersum, tegenover de Heldro.

 

Ottersum krijgt MFA en appartementen

 

De weg naar het MFA-plan verliep niet zonder uitdagingen. Na uitgebreide onderhandelingen werd een alternatief voorstel als onhaalbaar beschouwd, en de eigenaren van ’t Swaantje trokken zich terug omdat ze het perceel wilden behouden voor een bedrijfswoning en woonruimte voor anderen, wat de gesprekken complexer maakte.

 

Wethouder Janine van Hulsteijn had eerder een ultimatum gesteld tot 30 juni van dit jaar, zoals aangekondigd tijdens de College Tour in Ottersum op 28 juni.

 

Desalniettemin zijn er mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen op het perceel Sint Janstraat 46. De procedures voor de MFA en appartementen worden naar verwachting binnen ongeveer een half jaar afgerond.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het onderzoek van Lexnova en MKB-Nederland toont aan dat Gennep voldoende scoort op MKB-vriendelijkheid, maar er is ruimte voor verbetering. De gemeente heeft een...

Gemeente Gennep

Blauwtong is teruggekeerd in de gemeente Gennep, met drie meldingen van besmettingen in Milsbeek, Ottersum en Heijen. Schapenboeren en dierenartsen maken zich grote zorgen...

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep verkoopt kunstwerken tijdens Gocher Sommer 2024 om jeugdkunstproject te financieren. Het evenement biedt een gevarieerd programma van 1 tot 11 augustus 2024...

Heijen

Bewoners van de wijk Diekendaal in Heijen maken zich zorgen over de gezondheid en luchtkwaliteit door een nieuwe fabriek van MPG die hoogovenslakken verwerkt....