Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Goede sfeer bij Roepaen Terrasconcert

De eerste editie van het coronaproof Roepaen Terrasconcert na de zomer is kleinschalig en sober. Maar dat mag de pret niet drukken. Zeker niet met het grandioze optreden van een van de grootste Nederpopmuzikanten Robert Jan Stips. Dit keer niet met zijn band The Nits, maar samen met de veelzijdige violiste Marieke Brokamp.

 

 

Tekst en foto’s: Deborah van GennepNews

 

 

We mogen weer!

 

 

 

 

“We mogen weer!” roept de Jan Robert Stips met zijn typische humor. “Wij mogen ook!” reageert iemand uit het publiek. De sfeer zit er meteen goed in.

 

 

Groots muzikant

 

 

Stips wordt gezien als de grootste muzikant (keyboards), componist en producer van de Nederpop. Medeoprichter en lid van Supersister, lid van Golden Earrings, Sweet d’Buster, Transister, Freek de Jonge, Gruppo Sportivo (producer). Spits is al een fiks aantal jaren lid van De Nits. Van (progressieve) Rock via New Wave tot muziek voor ballet, film, documentaires en zelfs de museumexpositie van zijn broer Wouter.

 

 

Roepaen versus Carré

 

 

Stips treedt ook graag solo op. Voor de tweede keer na een jaar is hij terug op de prachtige locatie van Roepaen. Het duo Spits en Brokamp speelt bewerkingen van vooral bekende en onbekende nummers uit zijn repertoire. Internationale hits als Radio, She was Naked en In the Dutch Mountains wisselen af met minder bekend werk. Een voorbeeld daarvan is het ontroerende Beginnings, uit de documentaire Don’t Lose Heart, van Hella de Jonge.

 

 

 

 

Op 8 september 2020 staat Stips samen met De Nits in Koninklijk Theater Carré (Amsterdam). Het is de aftrap van de nieuwe tour en staat in het teken van de album KNOT.

 

 

Reacties