Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Imelda de Groot Ottersum

Ottersum

Imelda de Groot benoemd tot Officier

Op 23 april, de dag dat zij met pensioen gaat, is mevrouw dr. Imelda de Groot uit Ottersum benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Imelda de Groot is sinds juni 2005 in dienst bij het Radboudumc op de afdeling Revalidatiegeneeskunde als kinderrevalidatiearts en Associate Professor. Meer informatie op Gennep.News.

Op 23 april, de dag dat zij met pensioen gaat, is mevrouw dr. Imelda de Groot uit Ottersum benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Imelda de Groot is sinds juni 2005 in dienst bij het Radboudumc op de afdeling Revalidatiegeneeskunde als kinderrevalidatiearts en Associate Professor (universitair hoofddocent).

 

 

 

 

Dr. De Groot heeft indrukwekkende wetenschappelijke prestaties neergezet voor de zorg. Haar doel is om wetenschappelijke kennis praktisch te vertalen en snel door te geven aan zorgverleners in de diverse netwerken. Haar kennis wordt wereldwijd gedeeld, getuige het aantal citaten en artikelen dat op haar naam staat. Toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften publiceerden zo’n 185 artikelen met haar bijdrage, waaronder het vaktijdschrift Clinical Rehabilitation en Neuromuscular Disorders.

 

 

Kennis delen

 

 

Haar publicaties zijn meer dan 2500 keer geciteerd door andere onderzoekers in de wereld. Dit betekent dat de kennis die zij heeft verworven ingezet wordt voor de revalidatie van kinderen met spierziekten en mitochondriële aandoeningen wereldwijd. Hiernaast zet zij zich met veel toewijding in voor het onderwijs aan studenten en in de vorm van post-academisch onderwijs voor de collega’s in haar beroepsgroep. Ook heeft zij op uitstekende wijze tien promovendi succesvol begeleid.

 

 

Kinderspiercentrum

 

 

Samen met de kinderneurologie is vorm gegeven aan het kinderspiercentrum in het Radboudumc dat door dr. De Groot wordt geleid. Hier worden kinderen met zuivere spierziekten multidisciplinair gescreend, de grootste populatie bestaat uit jongens met de spierziekte van Duchenne. Dit heeft geleid tot het tot stand komen van het Duchenne Centrum Nederland in samenwerking met LUMC en Kempenhaeghe/MUMC. Dit is een nationaal expertise centrum met NFU-erkenning. Inmiddels zijn na het screeningsprogramma voor jongens met Duchenne spierziekte ook vergelijkbare programma’s opgezet voor volwassenen met Duchenne spierziekte en mitochondriële aandoeningen voor kinderen en volwassenen. Deze verdiensten zijn absoluut te danken aan de voortrekkersrol van dr. De Groot.

 

 

Doordat zij op uitmuntende wijze vorm geeft aan de combinatie van clinicus en wetenschapper, en haar voortrekkersrol ruim inzet en haar tomeloze inzet voor haar patiënten is zij een voorbeeld voor velen.

 

 

Wij feliciteren dr. Imelda de Groot met haar benoeming tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

 

 

Bron en foto: facebook.com/gemeentegennep

 

 

Verwant

Gennep

Maar liefst zeven inwoners uit gemeente Gennep, waaronder een echtpaar en twee broers, werden maandagochtend verrast door burgemeester Hans Teunissen. Hij kwam langs met...