Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Infobord Ateltier Sandmate

Ottersum

Infobord Atelier Sandmate

Op een zonnig weekend in Ottersum onthulde Sandra Wagelmans het infobord bij Atelier Sandmate, gevestigd in een historisch pand, ter ere van de rijke geschiedenis. Bezoekers konden tijdens de Open Monumentendag genieten van de creatieve pracht van het sociale atelier en vintage items.

Op een zonovergoten weekend in september, omringd door de prachtige ambiance van het historische pand aan ’t Stepke in Ottersum, vond de feestelijke onthulling plaats van een informatief bord dat de rijke geschiedenis van dit monumentale gebouw eert.

 

Van meisjesschool tot sociaal atelier: De historische erfenis van Atelier Sandmate

 

Sandra Wagelmans, de huidige bewoner en eigenaresse van Atelier Sandmate, opende met trots dit nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van het pand, waar ooit een meisjesschool was gevestigd.

 

Het infobord, dat al enige tijd nieuwsgierige fietsers en voorbijgangers aantrekt, vertelt het verhaal van de transformatie van dit historische pand. Het begon allemaal in 1896, toen het kerkbestuur besloot om hier een zusterhuis te bouwen.

 

Twee jaar later, in 1898, verrees de meisjesschool die vele generaties jonge leerlingen verwelkomde. Vandaag de dag biedt het pand onderdak aan Atelier Sandmate, een sociaal atelier dat bekend staat om zijn prachtige creaties van gebruikt textiel en leer.

 

Open Monumentendag

 

Het weekend van 9 en 10 september markeerde niet alleen de onthulling van het infobord, maar ook de deelname van Atelier Sandmate aan de Open Monumentendag. Dit jaarlijks gehouden evenement bood bezoekers de kans om het historische pand van binnen en buiten te bewonderen. Het was tevens een bijzondere gelegenheid om het 50-jarig bestaan van de gemeente Gennep in zijn huidige vorm te vieren.

 

Sandmate Originals

 

Sandra, de gepassioneerde eigenaresse van Atelier Sandmate, koestert een diepe liefde voor gebruikt textiel en leer. Samen met haar getalenteerde team creëert zij prachtige (woon)items in het sociale atelier.

 

Tijdens het openingsweekend hadden bezoekers de mogelijkheid om zelf een origineel Sandmate wensvogeltje samen te stellen van gerecycled leer, wat een creatieve en interactieve ervaring bood. De winkel was tevens geopend, met een uitgebreid aanbod van vintage items en echte Sandmate Originals.

 

Op beide dagen tussen 11 en 16 uur werden bezoekers warm ontvangen en stond de koffie klaar om iedereen te verwelkomen. Als kers op de taart herinnerde het infobord aan de buitenkant van het pand iedereen aan de rijke geschiedenis die dit bijzondere gebouw omhult. Het toont aan hoe een historisch gebouw kan transformeren en nieuw leven kan inblazen in een gemeenschap door middel van kunst, creativiteit en passie.

 

 

Verwant

Milsbeek

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP...

Column

De magie van Sinterklaas in Gennep dreigt te vervagen door financiële obstakels. Lees de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News om te ontdekken hoe...

Sport

VIOS/SPES behaalde een 14-11 overwinning op Oranje Wit na een vlotte start met een 4-0 voorsprong, gevolgd door een periode van gelijkspel. Coach Niels...

Sport

Korfbalverenigingen VIOS/SPES hebben na een jaar van succesvolle samenwerking besloten dat al hun teams voortaan in zwarte tenues spelen, dankzij de steun van sponsoren...