Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

JEUGD4daagseJOURNAAL: Dag 1 is Gennep

De startsignalen aan het eind van de middag op de Brink in Ottersum klinken op verschillende tijdstippen. De 15 kilometerlopers, groene kaart, vertrekken als eersten om kwart voor vijf, zij hebben de langste weg te gaan.

 

 

Door: Anieta Janssen, foto’s en video: Thijs-Jan Guelen

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2131377453772162

 

 

Ze staan geduldig te wachten tussen de opstelhekken om, nadat hun kaart het eerste knipje heeft gekregen, van start te gaan. Muziek schalt door de luidsprekers, de laatste instructies, dit gaat leuk worden.

 

 

 

 

Naast het wandelen hebben ze nóg een overeenkomst met de andere afstandslopers (5 en 10 kilometer); ze komen allemaal samen op de rustplaats in Gennep bij de blokhut van Jong Nederland. Er is een kraampje met drinken en wat lekkers. De Joekskapel D’r ân doet een muzikale bijdrage aan deze zonnige dag. In de pauze wordt er vooral wat gedronken, gesnoept, geravot of gewoon lekker in het gras geluierd.

 

 

 

 

Bij het verlaten van de rustplek poseert een groepje jongens ongedwongen op de stoep. Ze zitten in groep 5 van basisschool de Brink en lopen ‘de 15’.

 

 

Komen we in de folder?

 

 

Dit is dus een tip voor de organisatie volgend jaar.

 

 

 

 

Om daarna gezamenlijk de Looi in te trekken en zich als een langgerekt, bontgekleurd lint via de Oordseweg en langs de Siebengewaldseweg terug naar Ottersum te werken. ‘De 15’ nog met wat extra lussen in Gennep en via het Aaldonk.

 

 

 

 

Behalve de allerjongsten van de snuffelroute. Zij blijven met hun tweeënhalve kilometer alle vier de dagen in Ottersum. Met als vaste baken het speeltuintje tussen de Steffenberg en Tiltenhof, rustplek. Lekker duidelijk en de buggy kan mee voor als het even niet meer gaat. Maar vergis je niet; dit is de opmaat naar hun komende jaren jeugd4daagse tot en met de afstand van 15 kilometer. En net zo gezellig! Bij deze wandeltocht tref je zeker zoveel ouders als kinderen, voor de begeleiding én de buggy.

 

 

Silke Brouwers, commissie jeug4daagse:

 

 

We hebben dit jaar speciaal ingezet op de snuffelroute, het is de toekomst voor onze jeugd4daagse.

 

 

 

 

En ongelooflijk, na zoveel kilometers en de finish, wanneer veel ouders alleen maar denken aan ‘bankwerken’ of een gezonde snack, hangen hun kinderen nog steeds in de spin op de Brink.

 

 

https://gennep.news/Jeugd4daagse

 

Benieuwd wat donderdag brengt… Milsbeekdag.

 

 

Reacties