Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kerst met Harmonie St. Caecilia
Harmonie St. Caecilia kerstconcert in De Uitkomst

Ottersum

Kerst met Harmonie St. Caecilia

Harmonie St. Caecilia brengt op 16 december om 19.30 uur in de kerk van Ven-Zelderheide een betoverend kerstconcert met een uniek verhaal over familie en feestelijkheid. Onder leiding van dirigent Joost van Wichen belooft de harmonie een onvergetelijke avond vol magie.

In Ven-Zelderheide komt op zaterdag 16 december om 19.30 uur de betoverende melodie van Harmonie St. Caecilia tot leven in de kerk. Onder de bezielende leiding van dirigent Joost van Wichen neemt het harmonieorkest het publiek mee op een muzikale reis, geweven met warme tonen en kerstklanken die de ziel beroeren.

 

Dit jaar belooft het kerstconcert van Harmonie St. Caecilia extra bijzonder te worden. Het evenement omhelst niet alleen de prachtige muziek van het harmonieorkest maar ook de opzwepende tonen van het leerlingenorkest onder de begeleiding van Harm Vullings. Samen vormen zij een magisch ensemble dat de luisteraars trakteert op een scala van kerst- en sfeermuziek, bedoeld om hen in de stemming te brengen voor de naderende feestdagen.

 

Kerstconcert

 

Wat dit concert echt uniek maakt, is het verhaal dat als een rode draad door de avond loopt. Een hartverwarmend verhaal dat de voorbereidingen voor het kerstdiner van een liefdevol gezin in de schijnwerpers zet. Door middel van ludieke en meeslepende beelden, nagespeeld en gefotografeerd door getalenteerde orkestleden, wordt het publiek meegenomen op een visuele reis die perfect samenvloeit met de muziek.

 

Het verhaal onthult een ouder echtpaar dat, na een zonnige vakantie in Spanje, samen met hun drie volwassen kinderen en kleinkinderen besluit om Kerst te vieren. Een traditie om na het kerstdiner gezamenlijk een kerstfilm te bekijken, wordt in ere gehouden, en als kers op de taart wordt ook de Oekraïense buurvrouw uitgenodigd voor deze bijzondere gelegenheid. Het hoogtepunt van het verhaal komt aan het eind, wanneer iedereen wordt verrast met een cadeau, een vooruitblik naar een nieuwe feestelijke bijeenkomst in september 2024.

 

De deuren van de kerk zwaaien open om 19.00 uur, waar bezoekers worden verwelkomd door de warme gloed van kaarslicht en de veelbelovende klanken die de lucht vullen. Om 19.30 uur barst het concert los, een samensmelting van muziek, verhaal en beelden die de toehoorders betovert en meeneemt op een onvergetelijke reis.

 

Harmonie St. Caecilia nodigt eenieder van harte uit om deel te nemen aan deze magische avond. Laat de kerststress achterwege en dompel uzelf onder in de betoverende wereld van klanken en verhalen. Wees welkom, want deze avond belooft niet alleen een concert, maar een ervaring te zijn die nog lang in de harten van de aanwezigen zal nazinderen.

 

GennepNews Kerstboomstrijd

 

Verwant

Regio

Extravaganza op Elzendaalcollege Boxmeer biedt op 29 februari en 1 maart een avond vol wereldse optredens, geïnspireerd door steden over de hele wereld. Leerlingen...

Gennep

Zondag verzamelde de gemeenschap van Gennep zich bij het Vrijheidsplein, gelegen aan de imposante Highlanderbrug, om een belangrijke mijlpaal te herdenken: de bevrijding van...

Sport

VIOS/SPES' A1 en B1 teams domineren de zaalcompetitie met minimale verliespunten, verzekeren zich vroegtijdig van play-off plekken voor het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal. Met sterke...

Ven-Zelderheide

Op 8 februari 2024 vond in Ven-Zelderheide de officiële aftrap plaats voor de verbouwing van de lokale kerk tot een multifunctionele accommodatie (mfa).