Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Koningsdag / Woningsdag

Afstand houden en thuisblijven tegen het nieuwe coronavirus. Dit jaar viert de koning zijn verjaardag niet in Maastricht maar samen met zijn gezin op paleis Huis Ten Bosch in Den Haag.

 

 

Door: Deborah van GennepNews

 

 

Koningsdag 2020 zal de geschiedenis ingaan als Koningsdag-Woningsdag. Yolanda Janssen-Hilbrands uit Ottersum heeft hier wel een heel bijzondere draai aan gegeven. Via de buurtapp heeft Yolanda haar wijkburen Achter De Molen uitgenodigd mee te doen aan een feestelijke lunch. Ieder gezin op de eigen oprit. De vlaggen gingen uit en de straten werden oranje versierd.

 

 

Klik hier om alle foto’s te bekijken!

 

 

Verbindende factor

 

 

Kinderen tot en met twaalf jaar mogen weer met elkaar spelen en sporten. Zij kregen tijdens de Koningsdaglunch wel de opdracht om anderhalve meter afstand te houden van oudere personen buiten het gezin. En daar werd goed op gelet. Yolanda:

 

 

De onderlinge verbindende factor is ook op feestdagen erg belangrijk. Om dit jaar toch Koningsdag te vieren, lunchen de buren samen op afstand. Vooraf heb ik via het Internet goed nagekeken wat wel en niet mogelijk was.

 

 

 

 

Versoepeling maatregelen

 

 

Kinderen tot en met twaalf jaar hoeven geen afstand te houden van elkaar. Ook mogen zij weer samen sporten. Deskundigen denken dat kinderen weinig besmetten. De groepsfoto’s van de buurtkinderen tot en met twaalf jaar zijn met toestemming van hun ouders vooraf en onder begeleiding van een ouder gemaakt.

 

 

Reacties