Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Woningsdag

Ottersum

Koningsdag / Woningsdag

Koningsdag 2020 zal de geschiedenis ingaan als Koningsdag-Woningsdag. Yolanda Janssen-Hilbrands uit Ottersum heeft hier wel een heel bijzondere draai aan gegeven. Via de buurtapp heeft Yolanda haar wijkburen Achter De Molen uitgenodigd mee te doen aan een feestelijke lunch. Bekijk het verslag en de foto’s op Gennep.News!

Afstand houden en thuisblijven tegen het nieuwe coronavirus. Dit jaar viert de koning zijn verjaardag niet in Maastricht maar samen met zijn gezin op paleis Huis Ten Bosch in Den Haag.

 

 

Door: Deborah van GennepNews

 

 

Koningsdag 2020 zal de geschiedenis ingaan als Koningsdag-Woningsdag. Yolanda Janssen-Hilbrands uit Ottersum heeft hier wel een heel bijzondere draai aan gegeven. Via de buurtapp heeft Yolanda haar wijkburen Achter De Molen uitgenodigd mee te doen aan een feestelijke lunch. Ieder gezin op de eigen oprit. De vlaggen gingen uit en de straten werden oranje versierd.

 

 

Klik hier om alle foto’s te bekijken!

 

 

Verbindende factor

 

 

Kinderen tot en met twaalf jaar mogen weer met elkaar spelen en sporten. Zij kregen tijdens de Koningsdaglunch wel de opdracht om anderhalve meter afstand te houden van oudere personen buiten het gezin. En daar werd goed op gelet. Yolanda:

 

 

De onderlinge verbindende factor is ook op feestdagen erg belangrijk. Om dit jaar toch Koningsdag te vieren, lunchen de buren samen op afstand. Vooraf heb ik via het Internet goed nagekeken wat wel en niet mogelijk was.

 

 

 

 

Versoepeling maatregelen

 

 

Kinderen tot en met twaalf jaar hoeven geen afstand te houden van elkaar. Ook mogen zij weer samen sporten. Deskundigen denken dat kinderen weinig besmetten. De groepsfoto’s van de buurtkinderen tot en met twaalf jaar zijn met toestemming van hun ouders vooraf en onder begeleiding van een ouder gemaakt.

 

 

Verwant

Milsbeek

Koningsdag in Milsbeek was dit jaar wederom een daverend succes, met stralend weer dat bijdroeg aan de feestelijke sfeer. Veel kinderen beleefden een onvergetelijke...

Heijen

Onder een brandende zon was er op het Lijsterbesspeelveld weer een drukte van oranje. Twee stoere inwoonsters van Heijen hadden de draad weer opgepakt...

Gemeente Gennep

De dag die je wist dat zou komen is bijna hier: Koningsdag 2023 belooft een onvergetelijke dag te worden in de gemeente Gennep! Met...

Corona

Koningsdag werd voor het tweede jaar in lockdown gevierd. Dit jaar ging de koning er wel op uit, samen met koningin Máxima en hun...