Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ottersum

Lintje voor Pieter Coopmans

Pieter Coopmans is tijdens het Ossebraadfeest benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij verschillende verenigingen in Ottersum en Gennep.

Tijdens het Ossebraadfeest, georganiseerd door de jubilerende carnavalsvereniging, ontving Pieter Coopmans zondagmiddag een Koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Pieter Coopmans

 

Sinds 2006 is Pieter Coopmans vrijwilliger en secretaris bij carnavalsvereniging De Maskotters. Deze vereniging bestaat dit jaar 66 jaar en Pieter is momenteel prins carnaval. Hij organiseert de jaarlijkse zittingsavond, coacht artiesten en ondersteunt jong talent. Ook is hij actief betrokken bij het jaarlijkse Ossebraadfeest.

 

Mé.rtzitting

 

Daarnaast is Pieter sinds 2004 vrijwilliger bij jeugdcarnavalsvereniging De Niersotters en sinds 2006 bij Stichting Mé.rtzitting Gennep. Zijn inzet voor deze verenigingen heeft een grote impact op de lokale gemeenschap.

 

 

DAG

 

Met de werkgroep Groots van de Dorps Ambitie Groep (DAG) Ottersum, waarvan Pieter sinds 2013 lid is, werkt hij aan de realisatie van een multifunctionele ruimte in Ottersum. Dit project is belangrijk voor de sociale cohesie in het dorp.

 

Revue

 

Pieter is sinds 2014 ook vrijwilliger bij Stichting Revue Gennep e.o., waar hij meewerkt aan grote theaterproducties. Deze voorstellingen worden gemaakt door en voor inwoners, wat zorgt voor betrokkenheid en entertainment in de regio.

 

Pieter tijdens Revue Gennep Brand Meester, foto: Peter Gommans

Pieter tijdens Revue Gennep – Brand Meester, foto: Peter Gommans

 

Survivalrun

 

Van 2011 tot 2019 was Pieter spreker bij survivalrunwedstrijden van de Stichting Sport- en Speelstraat de Brink. Zijn enthousiasme en inzet droegen bij aan het succes van deze evenementen.

 

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

 

De benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau is een welverdiende erkenning voor Pieter Coopmans. Zijn tomeloze inzet en passie voor vrijwilligerswerk maken hem een inspirerend voorbeeld voor velen in de gemeenschap.

 

Pieter Coopmans is een ware duizendpoot met een hart voor Ottersum en de regio Gennep. Zijn bijdragen aan verschillende organisaties en evenementen hebben een blijvende impact op de gemeenschap. Het lintje dat hij ontving, is meer dan verdiend!

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gennep News (@gennepnews)

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES B1 verovert de Nederlandse titel na een spannende finale tegen De Korfrakkers B1. Het team uit Milsbeek en Ottersum pakte een vroege voorsprong...

Sport

VIOS/SPES heeft een indrukwekkend korfbalseizoen afgesloten met meerdere finaleplekken. Hoewel het eerste team zilver behaalde, zijn de jeugdteams kampioen geworden. De toekomst van het...

Sport

VIOS/SPES 1 heeft zich overtuigend geplaatst voor de NK finale dameskorfbal. Ook de A1 en B1 teams strijden mee. De finale vindt plaats op...

Ooievaars

Twee ooievaarskuikens in Ottersum zijn geringd en geadopteerd door dorpsgenoten. De ringen, betaald door Nèvan Schoofs en Marja en Jan Peters - Nas, dragen...