Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Leerlingen rooien aardappels in de Stadstuin Gennep Paula van Gemen

Ottersum

Leerzaam dagje in de Stadstuin

Vijftien leerlingen van het Agora hadden een leuk idee: piepers rooien. Donderdagochtend gingen zij aan de slag bij Down to Earth in Ottersum. Een van de leerlingen nam zelf het initiatief toen hij Fake Mulder, eigenaar van de stadstuin in Ottersum, leerde kennen op de markt.

Vijftien leerlingen van het Agora hadden een leuk en leerzaam idee: piepers rooien. Donderdagochtend gingen zij aan de slag bij de Biologische Stadstuin Down to Earth in Ottersum.

 

 

Het rooien past in de onderwijsvisie van de Groesbeekse school. Een van de leerlingen nam zelf het initiatief toen hij Fake Mulder, eigenaar van de stadstuin in Ottersum, leerde kennen op de markt in Gennep.

 

 

Wat een gezelligheid deze ochtend

Geplaatst door Stichting Biologische Stadstuin “Down to Earth” Gennep op Donderdag 17 september 2020

 

 

Voor een deel van de opbrengst kozen de leerlingen zelf een goed doel. Maar de gerooide aardappeltjes zijn niet alleen voor de verkoop, een gedeelte ging dezelfde ochtend nog de zonneoven in!

 

 

Agora

 

 

Agora is een nieuw onderwijsconcept, dat in Roermond al een tijdje succesvol draait. SPOG (Stichting Primair Onderwijs Groesbeek) & Montessori Groesbeek sloegen de handen ineen om deze vorm van onderwijs ook naar de gemeente Berg en Dal te brengen.

 

 

Foto: Paula van Gemen

 

 

Verwant

Ottersum

Atelier Sandmate in Ottersum opent haar deuren voor een betoverende wintercollectie van duurzame kerstdecoraties tijdens de winteropening van 1-3 december. Kijk voor meer informatie...

Sport

VIOS/SPES leed voor het eerst in ruim 3 jaar puntverlies in de zaal tegen Be Quick 1, na een matige tweede helft en een...

Sport

VIOS/SPES 2 zette vandaag een sterke reeks voort met een nipte overwinning op Prinses Irene 2 (13-12), dankzij teamwork en cruciale invalbeurten. Coach Isa...

Lob van Gennep

Gennep's College keurt ontwerpbestemmingsplan Achates-sportpark goed, ter inzage tot 10 januari. Voorgenomen verplaatsing velden onderdeel Lob van Gennep-project voor groene dijk en Niers-ruimte.