Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Lezing over oude begraafplaatsen

Op woensdag 25 januari houdt de Historische Kring Maas en Niers een lezing over Cultureel erfgoed op oude begraafplaatsen, waaronder die in Gennep, Bergen en Mook & Middelaar in Zaal Buurman, Sint Janstraat 48 te Ottersum.

 

 

De lezing zal beginnen om 14.30 uur en zal verzorgd worden door René ten Dam. Hij gaat graven in de funeraire geschiedenis van Nederland en zal verschillende hoogtepunten en bijzonderheden van funerair erfgoed tonen. Ook zal er ingegaan worden op het belang van funerair erfgoed en welke educatieve waarden er zijn. Na de pauze zal er specifiek aandacht worden besteed aan funerair erfgoed in Limburg en in het bijzonder in Gennep, Bergen en Mook en Middelaar.

 

 

René ten Dam

 

 

René ten Dam is werkzaam als funerair specialist en adviseert over funerair erfgoed. Hij is daarnaast actief voor stichting Dodenakkers.nl, de website SharedCemeteries.net en de Werkgroep Oorlogsdoden. Hij geldt als expert op het gebied van Nederlandse begraafplaatsen in het buitenland en doet onderzoek naar graven van burgerslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog.

 

 

De lezing is voor iedereen toegankelijk. Entree is gratis voor leden, niet-leden betalen €5,-.

 

 

Reacties