Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Lichtmanifestatie tegen windindustrie in het Reichswald

Misschien denkt iedereen dat de plannen om windturbines in het Reichswald te bouwen, niet doorgaan. Het lijkt er inderdaad op dat er in ieder geval geen windturbines gebouwd worden langs de Kartenspielerweg vlakbij Ven-Zelderheide. Maar er zijn nog steeds plannen om windturbines aan de rand van het Reichswald bij Reichswalde en bij Nierswalde mogelijk te maken. En als dat zou doorgaan, loopt het Reichswald nog steeds gevaar. Want als er eenmaal windturbines staan, dan is het gebied “voorbelast” en is het gemakkelijker om dat aantal dan uit te breiden.

 

 

In december besluit de Bezirksregierung Düsseldorf of er in het nieuwe Regionalplan windenergieparken in of bij het Reichswald gebouwd kunnen worden. De Dorpsraad Ven-Zelderheide doet daarom mee aan een initiatief van een aantal dorpsraden aan de Duitse kant (Kessel, Asperden, Nierswalde en Reichswalde), samen met het burgerinitiatief Tegenwind.

 

 

Wij zijn niet tegen windenergie maar wel tegen windindustrie in het Reichswald. Het plan is om dat nog één keer goed duidelijk te maken met een Lichtmanifestatie op een van de terreinen die nog steeds gevaar lopen, bij de Kesseler Strasse 84 in Nierswalde. Het terrein ligt tussen Kessel en Nierswalde.

 

 

Fietsers vertrekken om 14.15 uur vanaf De Uitkomst, de afstand is ongeveer 7,5 km. De kopgroep bestaat uit Marc Nabuurs en Twan Haasen.

 

 

Neem s.v.p. een rood LED-lampje mee, die rode lichtjes symboliseren de verlichting waarmee de windindustrie ‘s nachts voor haar installaties waarschuwt.

 

 

Bron: Dorpsblad Ven-Zelderheide

 

 

Reacties