Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Maskotters presenteert 50e Ossebraadfeest

Een carnavalsvereniging die ook na halfvasten en vóór de elfde van de elfde actief is? De Ottersumse carnavalsvereniging, De Maskotters bewijst dat het kan. Leden van de Raad van Elf zijn steevast de gastheren van het Ossebraadfeest dat komend weekend jubileert. De kern van Ottersum is gereserveerd voor het oudste dorpsfeest in de regio.

 

 

Ossebraadfeest

 

 

Voor de jubileumeditie haalt De Maskotters een vernieuwd programma uit de kast. De organiserende vereniging ziet vooruit en weet dat verandering van spijs doet eten. Dat levert een
programma op dat nog steeds jong en oud weet te boeien.

 

 

 

 

Voor het jubileum graaft De Maskotters niet alleen maar in het verleden. De nostalgie wordt toegepast het dorpsfeest weer nieuw elan te geven? Dat betekent dat er geen statische expositie is maar wel een revue met een luchtig karakter. Daarnaast worden programmadelen uit het verleden de gecombineerd met nieuwe onderdelen.

 

 

Het 50e Ossebraadfeest wordt geopend met een jubileumfeest op vrijdagavond. Nostalgie, humor, muziek en Oktoberfest worden een Beiers feest voor het dorp.

 

 

Zaterdag krijgt de Osseloop gezelschap van de Ostafette en het Ostival. De afsluiting van de zaterdag is de feestavond met topband Broadway. Nieuw is dat de festiviteiten zich dan concentreren op en rond het St. Jozefplein.

 

 

 

 

Op zondag is er feest op het Raadhuisplein, het St. Jozefplein, de Sint Janstraat en de Sint Lambertusstraat. Een greep uit het programma: de Beierse spelen, het Ossebraadontbijt, kunst in de kerk, kinderatracties, en op het Raadhuisplein de Ossebraadrevue en het Ossebraadfestijn met Woenderbaar.

 

 

 

 

En zoals het op het Ossebraadfeest hoort, wordt er os geserveerd. Naast het vertrouwde broodje os, weet De Maskotters de bezoekers de verleiden tot nieuwe culinaire hoogstandjes zoals oxpie, ostestaartsoep en de wrap met pulled ox.

 

 

 

 

Foto: facebook.com/FrankatGennepnu.nl

 

 

Reacties