Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

De Boei Dichterbij
De Boei Dichterbij

Ottersum

Nieuwe locatie Dichterbij: De Boei

Zorgorganisatie Dichterbij kondigt de oprichting aan van ‘De Boei’ in Ottersum, een nieuwe locatie voor mensen met een licht verstandelijke beperking die net niet zelfstandig kunnen wonen. De faciliteit biedt beschermde huisvesting met zorg en ondersteuning, gericht op het opbouwen van een stabiel bestaan.

Zorgorganisatie Dichterbij zet koers naar de toekomst met de aankondiging van een gloednieuwe locatie, genaamd ‘De Boei’, op hun terrein in Ottersum. Deze voorziening richt zich op mensen met een licht verstandelijke beperking voor wie zelfstandig wonen nog net een stap te ver is.

 

De noodzaak van deze locatie wordt benadrukt door Renate de Groot, zorgdirecteur regio Oost, die verklaart:

 

“We zien een groeiende groep mensen met een lichte verstandelijke beperking, gecombineerd met psychiatrische of verslavingsproblematiek. Door een afname van beschikbare plaatsen in de langdurige geestelijke gezondheidszorg vallen zij steeds vaker tussen wal en schip. Ze belanden in de daklozenopvang, ondervinden problemen en veroorzaken soms onrust in de samenleving. Om zowel deze mensen als hun omgeving rust te bieden, is het van belang een beschermde leefomgeving te creëren.”

 

De Boei

 

Bij De Boei zullen bewoners kunnen genieten van een veilige omgeving met de benodigde zorg en ondersteuning op verschillende levensgebieden, zoals financiën, gezondheid, zelfredzaamheid, daginvulling en sociale contacten.

 

Toekomstige bewoners hebben een behandeling bij STEVIG of een vergelijkbare behandelinstelling afgerond. Dichterbij biedt hen hier langdurige zorg en ondersteuning om een stabiel bestaan op te bouwen en te behouden, waardoor zij zichzelf kunnen zijn en zich in eigen tempo kunnen ontwikkelen.

 

Op het bosrijke terrein in Ottersum zullen 18 sfeervolle zelfstandige woonunits verrijzen, evenals een ontmoetingsruimte voor de bewoners. Momenteel ligt de vergunningsaanvraag bij de gemeente Gennep.

 

Mysterie opgelost (nu het probleem nog)

 

Dichterbij

 

Dichterbij is er voor mensen met een verstandelijke beperking en hun netwerk in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. De organisatie biedt ondersteuning, zorg en behandeling in alle fasen van het leven. Thuis, op school, of op een woon- of werklocatie van Dichterbij.

 

Onder de noemer STEVIG wordt ook crisisopvang, specialistische en forensische zorg verleend. Dichterbij streeft ernaar dat iedereen een betekenisvol leven verdient, in een omgeving die accepteert wie je bent.

 

“Elke dag opnieuw wordt er gekeken naar wat mensen werkelijk nodig hebben, en hoe, in samenwerking met de omgeving, aan de basale behoeften van ieder mens kan worden voldaan, gebaseerd op wensen, talenten en mogelijkheden.”

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Regio

Saskia Borgers is geïnstalleerd als dijkgraaf van Waterschap Limburg, met een focus op samenwerking en het verbinden van het waterschap met de samenleving. Ze...