Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

MFA-project
Swaantje MFA Sint Janstraat 46, 6595 AD Ottersum

Ottersum

Onzekerheid MFA-project

Het college van Gennep reageert op vragen van D66 over het stopgezette MFA-project in Ottersum, waarvoor geen aparte raadsinformatiebrief werd uitgegeven. Financiële dekking en alternatieve mogelijkheden worden onderzocht, terwijl ’t Swaantje per 1 juli 2024 sluit, wat de druk opvoert voor tijdelijke huisvesting.

Het college van burgemeester en wethouders van Gennep heeft gereageerd op vragen van D66 omtrent het gestopte MFA-project in Ottersum. De kwestie heeft de gemoederen beziggehouden in het Ottersumse, waar inwoners hadden gehoopt op een nieuwe ontmoetingsplek.

 

De VVD-fractie maakt zich ook zorgen over het uitstel van het MFA-project. Fractievoorzitter Bram Nijst dringt er bij het college op aan om de toekomst van een MFA (multifunctionele accommodatie) in Ottersum als prioriteit te beschouwen.

 

Volgens het college was er geen aparte raadsinformatiebrief over de stopzetting van het project omdat ze in een brief aan de gemeenteraad van 12 maart 2024 hebben aangegeven voorlopig geen investeringen te doen met structurele financiële effecten. Deze beslissing werd ook gecommuniceerd met de ontwikkelaars en de eigenaar van het pand.

 

MFA-project

 

Het is nog niet duidelijk of het huidige plan later alsnog doorgaat. Dit blijft afhankelijk van voldoende financiële dekking, waarover de gemeenteraad uiteindelijk zal beslissen bij het vaststellen van de begroting.

 

De eigenaren van de locatie hebben aangegeven door te willen gaan met een alternatieve invulling. Het college staat open voor deze ontwikkeling en bekijkt ook de mogelijkheid van huur.

 

Maar terwijl er nog onzekerheid heerst over de toekomst van een multifunctionele accommodatie in Ottersum, staat ’t Swaantje nog steeds op de radar. Er is nog geen definitieve beslissing genomen over het gebruik van het pand aan de Sint Janstraat 46 als tijdelijke MFA. Overleg met de eigenaar heeft nog niet tot overeenstemming geleid.

 

Met de huidige stand van zaken staat ’t Swaantje op het punt om per 1 juli 2024 de deuren te sluiten, wat de druk opvoert om een tijdelijke oplossing te vinden voor de huisvesting van verenigingen en organisaties in Ottersum.

 

Column: Doodlopende weg

 

Verwant

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Gennep

De tweede informatiebijeenkomst over De Houtkade in Gennep presenteert het aangescherpte plan, gebaseerd op feedback van de eerste bijeenkomst en online enquêtes. Op 16...

Milsbeek

Op 21 april organiseert KBO Zomerzon Milsbeek een dans- en luistermiddag met orkest Get Around in MFA Trefpunt. Iedereen is welkom om te genieten...

Culthis

Con Colore, ontstaan na een succesvol optreden in 2011, viert zijn 12½-jarig jubileum bij Parc Buitengewoon. Op 21 april, tijdens de open dag, betovert...