Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ooievaarskuikens geringd en geadopteerd
Ooievaarskuikens geringd en geadopteerd

Ooievaars

Ooievaarskuikens geringd en geadopteerd

Twee ooievaarskuikens in Ottersum zijn geringd en geadopteerd door dorpsgenoten. De ringen, betaald door Nèvan Schoofs en Marja en Jan Peters – Nas, dragen hun namen. Meer informatie op Gennep.News.

Vrijdagavond was een bijzondere avond voor Ottersum. Twee vijf weken oude ooievaarskuikens op het nest boven café ‘t Swaantje werden geringd en geadopteerd. 

 

Geadopteerd

 

Dorpsgenoten uit het publiek adopteerden de jonge klepperaars. Dit gebeurde tijdens een ceremonie georganiseerd door Vogelwacht Maasheggen.

 

De jonge ooievaars kregen de namen Nèvan en MarJan. Deze namen zijn verbonden aan de dorpsgenoten Nèvan Schoofs en het echtpaar Marja en Jan Peters – Nas. Zij betaalden de kosten van de ringen, die 7,50 euro per stuk kostten.

 

Leo Daanen van Vogelwacht Maasheggen vroeg: “Wie wil de ringen meebetalen?” De ouders van Nèvan en Marja Peters reageerden snel.

 

Registratie

 

De ooievaars dragen nu via hun registratienummers de namen van de gulle betalers. Gisteren adopteerden Eelco, Bas en Hans de jongen ook. Deze adoptieouders mochten op de foto met het kroost voordat de jonkies weer op het nest werden geplaatst. De biologische ouders van de ooievaars zwermden ondertussen boven het nest.

 

Geringd

 

Ringen helpen bij het monitoren van ooievaars. Het stelt vogelaars in staat om de vogels te volgen. Dit draagt bij aan onderzoek en bescherming van de soort. De ringen zijn uniek genummerd, waardoor elke vogel individueel herkenbaar is.

 

De onderzoekers volgen de ooievaars met de ringen en namen. Ze documenteren hun reizen en avonturen. Dit helpt bij het verzamelen van waardevolle data over hun gedrag en migratiepatronen.

 

Vogelwacht Maasheggen

 

Vogelwacht Maasheggen speelt een belangrijke rol in dit onderzoek. Door vogels te ringen, kunnen ze bijdragen aan de wetenschap. Dit helpt bij het behoud van de soort en hun leefgebieden.

 

Door deze initiatieven leren kinderen en jongeren over de natuur. Ze zien hoe belangrijk het is om voor dieren te zorgen. Dit zorgt voor een toekomst waarin natuurbehoud een belangrijke rol speelt.

 

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES B1 verovert de Nederlandse titel na een spannende finale tegen De Korfrakkers B1. Het team uit Milsbeek en Ottersum pakte een vroege voorsprong...

Sport

VIOS/SPES heeft een indrukwekkend korfbalseizoen afgesloten met meerdere finaleplekken. Hoewel het eerste team zilver behaalde, zijn de jeugdteams kampioen geworden. De toekomst van het...

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Heijen

De gemeente Gennep biedt de Paardenwei in Heijen tijdelijk ter pacht aan voor begrazing van vee. Geïnteresseerden kunnen zich tot 2 juli 2024 aanmelden...